Jablkový páj

Suroviny na 1 koláč:

250 g hladké mouky

6 lžic ledové voda

170 g másla

špetka soli

Na náplň:

½ balíčku vanilkového pudinku

cukr

300 g jablek

1vanilkový cukr

mletá skořice

mletý zázvor

hrozinky

Postup:

Z másla a mouky uděláme drobenku, do které dáme vodu. Vše zpracujeme v těsto a necháme chvíli v lednici odpočinout. Jablka očistíme a nastrouháme. Spolu s cukry je podusíme, přidáme špetku skořice, špetku zázvoru a trochu hrozinek. Do směsi vmícháme pudink a necháme přejít varem. Těsto dáme na plech (naválíme a namačkáme). Je jako linecké. Na něj dáme udušená jablka a zprudka upečeme. Po upečení rozkrájíme a podáváme – nejlépe k čaji či kávě, teplý i studený.

reklama
reklama