Můj kousek štěstí

Jak správně rozčesávat vlasy

Někdy nejde jen o to, vybrat si kartáč, který vám bude vyhovovat, ale také o to, jaký účes si s jeho pomocí na hlavě vytvoříte. Existují totiž kartáče, které jsou vhodné pro tupírování, rozčesávání nebo fénování.

Dokonce i každá délka vlasů si říká o jiný kartáč nebo techniku česání. A právě jejich správný výběr usnadní rozčesávání vlasů, jež je zásadní nejen pro jejich krásu, ale i zdraví. Většina lidí si vlasy rozčesává špatně.

Zajedou s kartáčem ke kořínkům a projedou vlasy ke konečkům. A to je metoda, která je často poláme, poškodí a vytrhá. Správně vlasy rozčešete postupně. Začněte kousek od konečků, rozčešte a postupujte stále výš, směrem ke kořínkům.

I nadměrné kartáčování může vlasům uškodit, častým pročesáváním se rychleji mastí a oslabují se. Na zacuchané vlasy volte speciální, k tomu určený kartáč. Můžete si vybrat ze všech, které jsou vyrobené pro poškozené vlasy, ty jsou hodně šetrné a používejte i na mokré vlasy.

Delší vlasy zase potřebují hřebeny a kartáče, které je nebudou elektrizovat. Takže ideální pro ně jsou hřebeny přírodních materiálů, které si poradí s nenásilným rozčesáním a zvládnou i případné zacuchání.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden