Moje sladké tajemství

Jak vybrat barvu na vlasy?

Nemusí se nutně objevit první šediny, abychom pomyslely na změnu odstínu svých vlasů. Ať už je ale důvod jakýkoli, je třeba vyřešit zásadní otázku - která barva se k vám hodí?

V Najít odpověď na tuto otázku není zas tak těžké. Podívejte se do zrcadla a rázem vám bude jasno.

Harmonický typ

Je vaše pokožka světlá a původní barva vlasů se pohybuje od světlé blond po světle hnědou a vaše oči jsou také světlé? Pokud ano, patříte k takzvanému harmonickému typu.

A stejně to platí i v případě, že jsou vaše oči, vlasy i pleť přirozeně tmavé. V těchto případech se držte svého přirozeného odstínu vlasů a zkoušejte experimentovat maximálně v rozdílu dvou až třech odstínů.

Kontrastní typ

Pokud máte vlasy a oči tmavé, ale vaše pleť je světlá, jste kontrastním typem. Platí to i v případě, že máte světé vlasy i oči, ale tmavší či olivovou pleť.

Těmto typům sluší skoro každý odstín barvy vlasů.

Studený nebo teplý

Důležité je také to, jestli jste studený nebo teplý typ. Vyberte si několik barev z šatníku a postupně si je přikládejte k obličeji. Ty, které vás rozzáří, jsou ty pravé.

Studeným typům zvýrazní teplé barvy nos, čelisti a vystoupí červené odlesky pleti. Naopak teplé typy vypadají ve studených barvách smutně a bledě..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden