Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Zeleninu a pažitku nadrobno nasekáme. Změklé máslo vyšleháme s játrovým salámem, přidáme vejce, okurky, pažitku, sůl a vše dobře promícháme. Játrovou pomazánku podáváme s pečivem.
Také si užíváte pocit štěstí, když rozbalujete dárky, kde na vás čeká překvapení? Potěšte takhle i své chuťové buňky. Jednou se vám na jazyku po rozkousnutí rozplyne omamná chuť vynikající čokolády nebo chutného sýra s masem. Bábovička s čokoládovou perlou Suroviny: 2 vejce, 2 ...
Také si užíváte pocit štěstí, když rozbalujete dárky, kde na vás čeká překvapení? Potěšte takhle i své chuťové buňky. Jednou se vám na jazyku po rozkousnutí rozplyne omamná chuť vynikající čokolády nebo chutného sýra s masem. Bábovička s čokoládovou perlou Suroviny: 2 vejce, 2 ...
Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život. Exotická sangrie s pomerančovou šťávou Přísady na 4 hrnky:3 pomeranče, 2 jablka, 2 citrony, 2 badyány, 2 skořicové tyčinky, 1 kostka ...
Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život. Exotická sangrie s pomerančovou šťávou Přísady na 4 hrnky:3 pomeranče, 2 jablka, 2 citrony, 2 badyány, 2 skořicové tyčinky, 1 kostka ...
Exotika s kuřecím masem v české kuchyni Tato indická směs jistě zaujme dospělé jedlíky, pro malé děti však tento pikantní pokrm není příliš vhodný. Suroviny: 1 balení indické kuřecí pánve DZ Klatovy, ananas (čerstvý nebo kompotovaný) nakrájený na kostičky, 3 chilli papričky, ...
Exotika s kuřecím masem v české kuchyni Tato indická směs jistě zaujme dospělé jedlíky, pro malé děti však tento pikantní pokrm není příliš vhodný. Suroviny: 1 balení indické kuřecí pánve DZ Klatovy, ananas (čerstvý nebo kompotovaný) nakrájený na kostičky, 3 chilli papričky, ...
Drůbeží maso je nejčastěji používaným masem v naší kuchyni. Vytlačilo i naše tradiční vepřové a hovězí. Nezůstávejte ale jen u kuřete. Máme pro vás recepty na další drůbež, na které si skvěle pochutnáte. Kachna na jablkách Suroviny na 4 porce: 1 kachna, 2 stroužky česneku, 2 ...
Drůbeží maso je nejčastěji používaným masem v naší kuchyni. Vytlačilo i naše tradiční vepřové a hovězí. Nezůstávejte ale jen u kuřete. Máme pro vás recepty na další drůbež, na které si skvěle pochutnáte. Kachna na jablkách Suroviny na 4 porce: 1 kachna, 2 stroužky česneku, 2 ...
Příprava: 50 minut, Náročnost: 3, Cena: 90 Kč Možná by se toto hlavní jídlo dalo nazvat „Čína po česku“. Suroviny: prsa z kuřete menší cuketa1 střední cibule 1 větší mrkev 1 paprika 1 – 2 rajská jablíčka olej, mletý či nastrouhaný česnek (1 strouček) ½ lžičky ...
Příprava: 50 minut, Náročnost: 3, Cena: 90 Kč Možná by se toto hlavní jídlo dalo nazvat „Čína po česku“. Suroviny: prsa z kuřete menší cuketa1 střední cibule 1 větší mrkev 1 paprika 1 – 2 rajská jablíčka olej, mletý či nastrouhaný česnek (1 strouček) ½ lžičky ...
Velikonoce jsou podobně jako Vánoce náročné na kuchařské přípravy. Čekáme hosty, koledníky, scházejí se rodiny. Co jim nabídnout? Zkusme letos kromě sladké a slané klasiky i něco, co běžně na našem jídelníčku nebývá. Velikonoční mazanec Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 lžička ...
Velikonoce jsou podobně jako Vánoce náročné na kuchařské přípravy. Čekáme hosty, koledníky, scházejí se rodiny. Co jim nabídnout? Zkusme letos kromě sladké a slané klasiky i něco, co běžně na našem jídelníčku nebývá. Velikonoční mazanec Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 lžička ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie. Suroviny: 90 g hladká mouka 225 g cukr krystal 5 vajec 315 g máslo 165 g hořká čokoláda 150 g vlašské ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie. Suroviny: 90 g hladká mouka 225 g cukr krystal 5 vajec 315 g máslo 165 g hořká čokoláda 150 g vlašské ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč Chutný čokoládový chlazený dezert pohladí vaše chuťové pohárky. Z dávky vytvoříte 5 – 6 porcí. Pěna získá dobrou konzistenci stejně z odtučněného jako z polotučného tvarohu. Suroviny: 250ml smetany ke šlehání 250 g měkkého tvaru (ve ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč Chutný čokoládový chlazený dezert pohladí vaše chuťové pohárky. Z dávky vytvoříte 5 – 6 porcí. Pěna získá dobrou konzistenci stejně z odtučněného jako z polotučného tvarohu. Suroviny: 250ml smetany ke šlehání 250 g měkkého tvaru (ve ...
Úroda dýní se dá zpracovat mnoha způsoby, naslano i nasladko. Zkuste třeba tuhle pochoutku, ve které se snoubí chuť dýně a pomeranče. Potřebujete: ✿ 1 kg dýně Hokkaido✿ 300 g třtinového cukru✿ 400 ml vody✿ 1 pomeranč✿ 1 citron✿ 1 lžičku skořice✿ 1 lžičku mletého kardamomu✿ 1/2 ...
Úroda dýní se dá zpracovat mnoha způsoby, naslano i nasladko. Zkuste třeba tuhle pochoutku, ve které se snoubí chuť dýně a pomeranče. Potřebujete: ✿ 1 kg dýně Hokkaido✿ 300 g třtinového cukru✿ 400 ml vody✿ 1 pomeranč✿ 1 citron✿ 1 lžičku skořice✿ 1 lžičku mletého kardamomu✿ 1/2 ...
Tento skvělý zákusek se hodí ke kávě i čaji. Výborně chutná i s marmeládou.Suroviny:250 g dýňového pyré200 g hladké mouky (plus mouka na vysypání formy) 1 lžička jedlé sody 1/4 lžičky soli150 g cukru krystal100 g rozpuštěného másla2 vejce 70 ml vody1 lžíce citronové šťávy1 ...
Tento skvělý zákusek se hodí ke kávě i čaji. Výborně chutná i s marmeládou.Suroviny:250 g dýňového pyré200 g hladké mouky (plus mouka na vysypání formy) 1 lžička jedlé sody 1/4 lžičky soli150 g cukru krystal100 g rozpuštěného másla2 vejce 70 ml vody1 lžíce citronové šťávy1 ...
Kdo si potrpí na mleté maso, ten prostě nedá na tuhle šťavnatou a měkkou roládu dopustit. Ingredience: ● 800 g vepřového boku připraveného na roládu● 200 g směsi mletého vepřového a hovězího masa● 1 stroužek česneku● 2 vejce● 150 g žampionů● 2 lžíce másla● špetka ...
Kdo si potrpí na mleté maso, ten prostě nedá na tuhle šťavnatou a měkkou roládu dopustit. Ingredience: ● 800 g vepřového boku připraveného na roládu● 200 g směsi mletého vepřového a hovězího masa● 1 stroužek česneku● 2 vejce● 150 g žampionů● 2 lžíce másla● špetka ...
Je tak lehká, že si ji, se zeleninovým salátem, můžete klidně dát i k večeři. Ingredience: na 4 porce ● 750 g kuřecích prsních řízků● 200 g kvalitní libové slaniny● 8 ks sušených rajčat naložených v oleji● 2 stroužky česneku● lžička kaparů● tři snítky čerstvého tymiánu● olivový ...
Je tak lehká, že si ji, se zeleninovým salátem, můžete klidně dát i k večeři. Ingredience: na 4 porce ● 750 g kuřecích prsních řízků● 200 g kvalitní libové slaniny● 8 ks sušených rajčat naložených v oleji● 2 stroužky česneku● lžička kaparů● tři snítky čerstvého tymiánu● olivový ...
Mít doma lahodný švestkový kompot se vždycky hodí, třeba i na přípravu rýžového nákypu. Potřebujete: ✿ 3 kg švestek✿ 300 g cukru krupice✿ 1 l vody✿ 1 citron✿ 3 hřebíčky✿ 1 celou skořici 1. Připravte si cukerný roztok. Vodu nalijte do hrnce, přisypejte cukr, rozmíchejte a nechte ...
Mít doma lahodný švestkový kompot se vždycky hodí, třeba i na přípravu rýžového nákypu. Potřebujete: ✿ 3 kg švestek✿ 300 g cukru krupice✿ 1 l vody✿ 1 citron✿ 3 hřebíčky✿ 1 celou skořici 1. Připravte si cukerný roztok. Vodu nalijte do hrnce, přisypejte cukr, rozmíchejte a nechte ...
Pečená dýně skvěle poslouží jako příloha k masu i grilovaným sýrům.Suroviny:1 dýně hokaido3 stroužky česneku150 ml smetanypár snítek čerstvého tymiánusůl, pepřolivový olej 200 g sýru ricottaPostup:Dýni si vydlabejte a rozkrájejte na menší kusy. Osolte ji, opepřete a pokapejte ...
Pečená dýně skvěle poslouží jako příloha k masu i grilovaným sýrům.Suroviny:1 dýně hokaido3 stroužky česneku150 ml smetanypár snítek čerstvého tymiánusůl, pepřolivový olej 200 g sýru ricottaPostup:Dýni si vydlabejte a rozkrájejte na menší kusy. Osolte ji, opepřete a pokapejte ...
Suroviny: 1 cibule 200 g čerstvých lišek 1 litr vývaru 2 brambory 200 ml smetany ke šlehání 1 lžíce octa cukr sůl kmín kousek másla Postup: Lišky dobře očistěte, případně je propláchněte ve vodě. Ty větší můžete pokrájet. Na pánvi na másle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli ...
Suroviny: 1 cibule 200 g čerstvých lišek 1 litr vývaru 2 brambory 200 ml smetany ke šlehání 1 lžíce octa cukr sůl kmín kousek másla Postup: Lišky dobře očistěte, případně je propláchněte ve vodě. Ty větší můžete pokrájet. Na pánvi na másle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli ...
Nejen ovoce a zelenina, k typickým plodům podzimu patří i slaďoučké rudé šípky plné vitaminu C. Připravte si z nich na zimu výborný sirup pro podporu imunity. Potřebujete: ✿ 1 kg šípků✿ 1,5 l vody✿ 1,5 kg cukru✿ 1 pomeranč✿ 1 citron✿ 5 lžic medu 1. Šípky důkladně omyjte, pak je ...
Nejen ovoce a zelenina, k typickým plodům podzimu patří i slaďoučké rudé šípky plné vitaminu C. Připravte si z nich na zimu výborný sirup pro podporu imunity. Potřebujete: ✿ 1 kg šípků✿ 1,5 l vody✿ 1,5 kg cukru✿ 1 pomeranč✿ 1 citron✿ 5 lžic medu 1. Šípky důkladně omyjte, pak je ...
Ačkoli tomu možná nevěříte, koláč je skutečně výborný a chutná dospělým i dětem.Na korpus:špetka soli 120 g másla 50 ml vody180 g hladké mouky 20 g třtinového cukruNa náplň:400 g dýňového pyré 3 vejce 1 lžička mleté skořice 2 ks hřebíčku 120 ml smetany ke šlehání 100 g ...
Ačkoli tomu možná nevěříte, koláč je skutečně výborný a chutná dospělým i dětem.Na korpus:špetka soli 120 g másla 50 ml vody180 g hladké mouky 20 g třtinového cukruNa náplň:400 g dýňového pyré 3 vejce 1 lžička mleté skořice 2 ks hřebíčku 120 ml smetany ke šlehání 100 g ...
Mezinárodnímu dni kávy, který připadá na 1. října věnuje velkou pozornost i společnost Emirates. Na palubách svých letadel i v saloncích Emirates vytvořila širokou nabídku kvalitních káv, jíž se každo
K potemnělému svatostánku se blíží další poutníci. Od úst jim přitom stoupají obláčky páry. V kalendáři je totiž 13. leden a venku mrzne, jako když praští. Ve čtyři hodiny ráno je přesto bazilika v se
Paleontologové z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy s kolegy popsali v jednom z nejprestižnějších vědeckých časopisů trilobita starého 465 milionů let se zachovaným obsahem trávicí soustavy. Ta
Římské divadlo Teatro Argentina uvádí 20. února 1816 premiéru opery Lazebník sevillský od italského skladatele Gioacchina Rossiniho. Během představení však spousta diváků syčí a píská, čímž dává najevo svoji nespokojenost. Úspěchu se Rossini dočká až později. Když v roce 1814 pobývá německý hudební skladatel Carl Maria von Weber v českých lázních Libverda, nedaleká rokle ho prý inspiruje
Fígl na zažloutlé nehty! Pokud si lakujete nehty, pak už víte, že jednu barvu musí vzápětí nahradit nová. Jinak po odlakování zůstane na nehtech nepěkná zažloutlá stopa, někdy až do oranžova. Je to kvůli vpíjení zejména červených pigmentů do vrchní keratinové vrstvy nehtů. A teď ten fígl: Pokud nechcete pro zakrytí zažloutlého nádechu hned nanášet
Nádherný byt s desítkou rozmanitých luxusních pokojů představuje esenci dokonalého souznění orientální atmosféry se soudobou precizností, tak typickou pro nábytek a doplňky společnosti Covet House, je
Říká se, že ten, kdo chce neznámého člověka správně odhadnout, podívá se mu na boty. Jejich kvalita, čistota o každém mnohé napovídá. Zároveň si můžete i zkontrolovat, zda před vámi náhodou nestojí-n
Nejlépe chutná na čerstvém chlebu, ale při oslavách do ní můžete namáčet na silnější proužky nakrájenou mrkev nebo řapíkatý celer. Suroviny 200 g žluté nebo červené čočky 200 ml vody 2 stroužk
Ocitla jsem se v situaci, kdy jsem se skutečně bála o život. Před nebezpečím mě zachránilo tajemné modré světlo! Věřím tomu, že ve chvílích ohrožení našeho života se o nás postarají nějaké nadpřirozené bytosti nebo naši andělé strážní. Sama jsem to před několika lety zažila. Poslední autobus mi ujel Tato událost se mi přihodila před časem jedné
I když nás od sebe se sestrou dělí dva roky, bylo to jako nic a spíš nás všichni brali za dvojčata. Když jsme se před pěti lety přestaly vídat, těžce jsem to nesla. Za náš rozkol může Alžbětin manžel Honza. Je to nepříjemný chlap, který se ke mně nikdy nechoval hezky. Po jeho poslední eskapádě, která nás
Pokud by vás náhodou v tomto krásném kraji nezlákal hrad na Kunětické hoře (viz úvodní foto), máme tu pro vás řadu dalších tipů! Jako první tip na výlet je tento – zkuste navštívit nový židovský hřbitov v Pardubicích. Je součástí Centrálního hřbitova, který naleznete v ulici K Židovskému hřbitovu. Ačkoli k založení došlo již roku 1883, je
Je běžně v regálech – balíček nepřichuceného kakaového prášku. Stejného, kterého si staří Aztékové a Mayové vysoce cenili pro jeho mimořádné účinky. Některé jsou spíš bájné, ale další už věda potvrdila. * Proti stárnutí Za stárnutí víc než plynutí času může klesající schopnost buněk bránit se poškození, které jim způsobují agresivní volné radikály. Ty jsou
V sekci premium najdete to nejlepší z našich časopisů.