Jeřáb - král antioxidantů

Černý jeřáb, aronie  nebo také temnoplodec černoplodý, je rostlina, jejíž zralým, téměř černým plodům připisujeme velkou léčivou sílu a schopnost zpomalovat stárnutí. Je známý díky vysokému obsahu antioxidantů, antokyaninů, bioflavonoidů, vitamínů P, C, B, A, množství minerálů a dalších biologicky důležitých aktivních látek. Významný je i vysoký obsah barviv, což se využívá hlavně v potravinářství, ale i v textilním průmyslu.

Jak nám prospívá?


  • Příznivě ovlivňuje cévní systém a srdce, reguluje krevní tlak, snižuje riziko arteriosklerózy.

  • Léčí žaludeční problémy (žaludeční vředy), chrání střeva a trávicí ústrojí.

  • Preventivně účinkuje proti onemocnění jater a dalších orgánů trávicího traktu, odstraňuje těžké kovy z těla.

  • Zmírňuje migrény, zlepšuje paměť, zpomaluje proces stárnutí a zvyšuje pružnost pokožky.

  • Posiluje imunitní systém, zmírňuje chudokrevnost (anémii) a brání vzniku cukrovky. ·        -

  • Ovlivňuje zlepšení zraku (brání vzniku šedého zákalu a chrání oči před UV zářením) ·         -

  • Pomáhá při léčbě chronických onemocnění, jakým jsou rakovina (příznivě ovlivňuje organismus po chemoterapii), Parkinsonova nemoc, bronchitida.

  • Stimuluje funkci štítné žlázy, zlepšuje a reguluje sekreci hormonů a pomáhá při onemocnění štítné žlázy a strumy.

reklama
reklama