Kakaové cupcakes

Suroviny na 12 ks:

120 g másla pokojové teploty

175 g krupicového cukru

2 vejce

200 g hladké mouky

2 lžičky prášku do pečiva

2 vrchovaté lžíce holandského kakaa

50 ml mléka

špetka soli

Na krém:

2 bílky

120 g krupicového cukru

špetku soli

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C. Máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně zašleháme vejce a kakao. Přidáváme na střídačku mouku promíchanou se solí a práškem do pečiva a mléko. Pečlivě promícháme a vlijeme do formiček. Pečeme 20 minut při 180 °C.

Po upečení dáme dortíky vychladnout.   Bílky ušleháme na vodní lázni (mísa s bílky se nesmí dotýkat vody a voda v hrnci by měla jen lehce perlit, ne se vařit). Postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud nejsou pevné a lesklé.

Sundáme mísu z lázně a šleháme bílky ještě dalších 5 minut, dokud nevznikne velmi tuhý, lesklý sníh. Naplníme jím zdobící sáček a ozdobíme zchladlé dortíky.   Extra tip: Na ozdobu lze použít hoblinky čokolády, čokoládovou rýži, nebo jiné zdobení.

.

reklama
reklama