Můj čas na kafíčko

Nehtíky jako ze salonu

Která z nás by nechtěla mít krásné, upravené a pevné nehty? Ruce jsou stejně jako vlasy vaší vizitkou. Chcete si hezky upravit nehty a přitom za ně neplatit nehorázné částky v kosmetickém salonu? Máme pro vás osvědčené tipy a návody, jak si nehty pěkně upravíte sama doma.

Nejprve je třeba, abyste se zbavila nečistot a starého laku, pokud si nehty lakujete. Nehty tedy nejprve odlakujte šetrným odlakovačem a ruce umyjte. I když nehty nemáte zrovna nalakované, nebo si je prostě jen nelakujete, stejně je lepší, abyste je odmastila odlakovačem, aby pak nový lak lépe držel.

Odstranění kůžičky

Odstřihněte záděrky, ztvrdlou kůžičku a další nedokonalosti. Nakonec si okolí nehtů zapilujte jemným pilníkem. Speciálně upraveným dřívkem kůžičku opatrně zatlačte zpátky do lůžka, pokud by vám to šlo velmi těžce, použijte ještě předtím změkčovač nebo olejíček, který ji zjemní. Hlavně ji nikdy nezastřihávejte, zbytečně by se vám mohly tvořit nepříjemné záděry. Pokud na ně trpíte, pomozte si speciálními kleštičkami, které uštípnou jen kousek odchlípnuté kůže.

Nutná ochrana

Pravidelně si myjte ruce. Jasná věc, ale občas se stane, že zapomenete a to je moment, kdy nastupují na scénu bakterie, takže pozor na to. Taky se hodí mít po ruce nějaký antibakteriální gel nebo krém, který si dáte do kabelky. Nehtům škodí i mechanické a chemické vnější vlivy. Vrstva laku by je měla ochránit. Můžete použít klidně ten bezbarvý. Hlavně jej musíte obnovovat, aby byly nehty stále chráněné.

Správná výživa

Nehet se tvoří v nehtovém lůžku, takže na těchto místech si dejte záležet, když ruce budete mazat krémem. Můžete také pracovat s výživnými tyčinkami nebo olejíčky. Vmasírujte je, dokud se nevstřebají. Ale raději moc netlačte, protože lůžko je citlivé a poškození se může projevit jako rýha nebo bílá skvrna.

Jaký tvar nehtů zvolit

Doporučuje se kratší tvar nehtů, abyste pak neměla zlomený nebo zatrhnutý nehet. Krátké nehty jsou nejen praktické, ale také moderní. Používejte raději kleštičky a hezký tvar vyčarujete pomocí pilníku. Snažte se pilovat jen jedním směrem, aby se nehet zbytečně netřepil. Jednou za čas můžete nehet vyleštit a vyrovnat jeho povrch pomocí speciálních papírových pilníků. Tento krok ale nedělejte moc často, protože se nehet se každým pilováním ztenčuje a ztrácí svou pevnost.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden