400−500 g cukrářských piškotů (podle velikosti formy)
Na krém:
80 g cukru krupice
250 g měkkého tvarohu
500 g mascarpone
250 ml 33% smetany
14 g plátkové želatiny
citronová kůra
1 vanilkový lusk
Na ozdobu:
kompotované broskve
želatina
voda
Želatinu namočíme do 0,1 l studené vody. Tvaroh vyšleháme s mascarpone, cukrem, vanilkou (lusk rozkrojíme a nožem setřeme semínka) a citronovou kůrou. Šlehačku ušleháme do konzistence hustšího jogurtu. K namočené želatině přilijeme ještě 0,1 l teplé vody, všleháme ji do tvarohové hmoty a zlehčíme šlehačkou. Poté plníme formu a prokládáme piškoty a nakrájenými broskvemi na plátky. Plnou formu necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne (stačí půl hodiny), poté ozdobíme kompotovanými broskvemi a vše zalijeme želatinou, kterou připravíme podle návodu, ovšem místo vody použijeme šťávu z kompotovaných broskví.
Také si užíváte pocit štěstí, když rozbalujete dárky, kde na vás čeká překvapení? Potěšte takhle i své chuťové buňky. Jednou se vám na jazyku po rozkousnutí rozplyne omamná chuť vynikající čokolády nebo chutného sýra s masem. Bábovička s čokoládovou perlou Suroviny: 2 vejce, 2 ...
Také si užíváte pocit štěstí, když rozbalujete dárky, kde na vás čeká překvapení? Potěšte takhle i své chuťové buňky. Jednou se vám na jazyku po rozkousnutí rozplyne omamná chuť vynikající čokolády nebo chutného sýra s masem. Bábovička s čokoládovou perlou Suroviny: 2 vejce, 2 ...
Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život. Exotická sangrie s pomerančovou šťávou Přísady na 4 hrnky:3 pomeranče, 2 jablka, 2 citrony, 2 badyány, 2 skořicové tyčinky, 1 kostka ...
Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život. Exotická sangrie s pomerančovou šťávou Přísady na 4 hrnky:3 pomeranče, 2 jablka, 2 citrony, 2 badyány, 2 skořicové tyčinky, 1 kostka ...
Exotika s kuřecím masem v české kuchyni Tato indická směs jistě zaujme dospělé jedlíky, pro malé děti však tento pikantní pokrm není příliš vhodný. Suroviny: 1 balení indické kuřecí pánve DZ Klatovy, ananas (čerstvý nebo kompotovaný) nakrájený na kostičky, 3 chilli papričky, ...
Exotika s kuřecím masem v české kuchyni Tato indická směs jistě zaujme dospělé jedlíky, pro malé děti však tento pikantní pokrm není příliš vhodný. Suroviny: 1 balení indické kuřecí pánve DZ Klatovy, ananas (čerstvý nebo kompotovaný) nakrájený na kostičky, 3 chilli papričky, ...
Drůbeží maso je nejčastěji používaným masem v naší kuchyni. Vytlačilo i naše tradiční vepřové a hovězí. Nezůstávejte ale jen u kuřete. Máme pro vás recepty na další drůbež, na které si skvěle pochutnáte. Kachna na jablkách Suroviny na 4 porce: 1 kachna, 2 stroužky česneku, 2 ...
Drůbeží maso je nejčastěji používaným masem v naší kuchyni. Vytlačilo i naše tradiční vepřové a hovězí. Nezůstávejte ale jen u kuřete. Máme pro vás recepty na další drůbež, na které si skvěle pochutnáte. Kachna na jablkách Suroviny na 4 porce: 1 kachna, 2 stroužky česneku, 2 ...
Příprava: 50 minut, Náročnost: 3, Cena: 90 Kč Možná by se toto hlavní jídlo dalo nazvat „Čína po česku“. Suroviny: prsa z kuřete menší cuketa1 střední cibule 1 větší mrkev 1 paprika 1 – 2 rajská jablíčka olej, mletý či nastrouhaný česnek (1 strouček) ½ lžičky ...
Příprava: 50 minut, Náročnost: 3, Cena: 90 Kč Možná by se toto hlavní jídlo dalo nazvat „Čína po česku“. Suroviny: prsa z kuřete menší cuketa1 střední cibule 1 větší mrkev 1 paprika 1 – 2 rajská jablíčka olej, mletý či nastrouhaný česnek (1 strouček) ½ lžičky ...
Velikonoce jsou podobně jako Vánoce náročné na kuchařské přípravy. Čekáme hosty, koledníky, scházejí se rodiny. Co jim nabídnout? Zkusme letos kromě sladké a slané klasiky i něco, co běžně na našem jídelníčku nebývá. Velikonoční mazanec Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 lžička ...
Velikonoce jsou podobně jako Vánoce náročné na kuchařské přípravy. Čekáme hosty, koledníky, scházejí se rodiny. Co jim nabídnout? Zkusme letos kromě sladké a slané klasiky i něco, co běžně na našem jídelníčku nebývá. Velikonoční mazanec Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 lžička ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie. Suroviny: 90 g hladká mouka 225 g cukr krystal 5 vajec 315 g máslo 165 g hořká čokoláda 150 g vlašské ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie. Suroviny: 90 g hladká mouka 225 g cukr krystal 5 vajec 315 g máslo 165 g hořká čokoláda 150 g vlašské ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč Chutný čokoládový chlazený dezert pohladí vaše chuťové pohárky. Z dávky vytvoříte 5 – 6 porcí. Pěna získá dobrou konzistenci stejně z odtučněného jako z polotučného tvarohu. Suroviny: 250ml smetany ke šlehání 250 g měkkého tvaru (ve ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč Chutný čokoládový chlazený dezert pohladí vaše chuťové pohárky. Z dávky vytvoříte 5 – 6 porcí. Pěna získá dobrou konzistenci stejně z odtučněného jako z polotučného tvarohu. Suroviny: 250ml smetany ke šlehání 250 g měkkého tvaru (ve ...
Chutná jen tak samotný, ale můžete jej podávat také s mascarpone nebo se zmrzlinou. Ananas ladí i s pikantní chutí, takže naprosto nic nezkazíte, když med smícháte se špetkou chilli. Ingredience: 4 porce1 celý ananas4 lžíce medu1 lžíce másla2 lžíce citronové šťávylístky ...
Chutná jen tak samotný, ale můžete jej podávat také s mascarpone nebo se zmrzlinou. Ananas ladí i s pikantní chutí, takže naprosto nic nezkazíte, když med smícháte se špetkou chilli. Ingredience: 4 porce1 celý ananas4 lžíce medu1 lžíce másla2 lžíce citronové šťávylístky ...
Nakládačky jsou klasika a využijete je prakticky ke každému jídlu či pohoštění. Potřebujete: ✿ 1 kg okurek nakládaček✿ 4 l vody✿ 1 l 8% octa✿ 200 g cukru✿ 120 g soli✿ 4 snítky kopru s okvětím✿ 8 stroužků česneku✿ 4 bobkové listy 1. Okurky dobře omyjte, pak je vložte do velké ...
Nakládačky jsou klasika a využijete je prakticky ke každému jídlu či pohoštění. Potřebujete: ✿ 1 kg okurek nakládaček✿ 4 l vody✿ 1 l 8% octa✿ 200 g cukru✿ 120 g soli✿ 4 snítky kopru s okvětím✿ 8 stroužků česneku✿ 4 bobkové listy 1. Okurky dobře omyjte, pak je vložte do velké ...
Designově vypadající lucernu si můžete snadno vyrobit sami během pár minut. Posvítit si s ní můžete na balkoně, doma i na zahradě. Budeme potřebovat: 4 laťky o rozměrech 2 x 2 x 20 cm 8 latí o rozměrech 2 x 2 x 11 cm sololitovou destičku o rozměrech 15 x 15 cm skleněnou ...
Designově vypadající lucernu si můžete snadno vyrobit sami během pár minut. Posvítit si s ní můžete na balkoně, doma i na zahradě. Budeme potřebovat: 4 laťky o rozměrech 2 x 2 x 20 cm 8 latí o rozměrech 2 x 2 x 11 cm sololitovou destičku o rozměrech 15 x 15 cm skleněnou ...
Byli jste letos na borůvkách? A je vám líto je sníst hned ani je nechcete zamrazit? Prodlužte si požitek z té lahody vynikajícím džemem! Potřebujete: ✿ 1 kg borůvek✿ 500 g želírovacího cukru 2:1✿ 3 lžíce citronové šťávy 1. Borůvky propláchněte a nechte dobře okapat. Pak je ...
Byli jste letos na borůvkách? A je vám líto je sníst hned ani je nechcete zamrazit? Prodlužte si požitek z té lahody vynikajícím džemem! Potřebujete: ✿ 1 kg borůvek✿ 500 g želírovacího cukru 2:1✿ 3 lžíce citronové šťávy 1. Borůvky propláchněte a nechte dobře okapat. Pak je ...
Velké žampiony jsou skvělou pochoutkou, když je naplníte. Můžete je plnit sýrem, masem nebo zeleninovou směsí. Nezapomeňte je ale za všech okolností provonět bylinkami. Ingredience: 4 porce8 žampionů portobello1 červená paprika200 g Lučiny1 vejcesůlpepř1 lžička lístků ...
Velké žampiony jsou skvělou pochoutkou, když je naplníte. Můžete je plnit sýrem, masem nebo zeleninovou směsí. Nezapomeňte je ale za všech okolností provonět bylinkami. Ingredience: 4 porce8 žampionů portobello1 červená paprika200 g Lučiny1 vejcesůlpepř1 lžička lístků ...
Suroviny: 400 g nastrouhané nebo rozmixované cukety 300 g nastrouhané čokolády 300g mouky 200 g kakaa 150 g řeckého jogurtu 250 g hnědého cukru 50 g cukru krystal 1 lžička vanilky nebo vanilkový extrakt 2 vejce špetka soli 1 lžička jedlé sody půl lžičky prášku do ...
Suroviny: 400 g nastrouhané nebo rozmixované cukety 300 g nastrouhané čokolády 300g mouky 200 g kakaa 150 g řeckého jogurtu 250 g hnědého cukru 50 g cukru krystal 1 lžička vanilky nebo vanilkový extrakt 2 vejce špetka soli 1 lžička jedlé sody půl lžičky prášku do ...
Mnoho druhů rostlin můžeme množit řízkováním a vlastně i roubování ovocných dřevin je svým způsobem využití řízku mateřské rostliny, který si nese její genetické vlastnosti. Jak správně řízkovat, čemu se vyhnout a jaké rostliny jsou pro tuto metodu vhodné? Vprůběhu léta je možné ...
Mnoho druhů rostlin můžeme množit řízkováním a vlastně i roubování ovocných dřevin je svým způsobem využití řízku mateřské rostliny, který si nese její genetické vlastnosti. Jak správně řízkovat, čemu se vyhnout a jaké rostliny jsou pro tuto metodu vhodné? Vprůběhu léta je možné ...