Můj čas na kafíčko

Nezkoušejte ho převychovat!

Snaha změnit a předělat muže k obrazu našemu je typická ženská disciplína. Ale jde to? Lze někoho změnit? Ano i ne. Záleží na tom, co přesně chcete jinak.

Muži se nemění. A jestli mají nějaké zlozvyky, s léty to je jen horší. Ze začátku to je úžasné. Muž je pozorný a stále vás někam zve. Jenže když se sestěhujete k sobě a začne to vypadat vážně, dojde k obratu.

Od chronických lhářů, ženatých, kteří slibují rozvod a nikdy ho neuskuteční, žárlivců nebo těch, kteří čekají servis, aniž by sami hnuli prstem, včas utečte. Pokud je chlap v zásadních věcech spolehlivý a vrcholem jeho prohřešků je to, že nechává špinavé prádlo na židli a po nedělním obědě chrápe na gauči, máte vyhráno.

Buďte nad věcí

Ale nezkoušejte takového chlapa převychovávat. Berte ho takového, jaký je, i s tím, že ho třeba po holení ani nenapadne umýt umyvadlo. I když se to vaší čistotné povaze příčí. Ostatně vy také můžete mít spoustu zlozvyků, které zase štvou jeho.

Nejste jeho matka

Buďte velkorysá a nedělejte ze sebe jeho matku. Žádný chlap si nechce připadat jako malý, peskovaný kluk, tak nad některými věcmi prostě mávněte rukou. Jestli se chcete přece jen pokusit na něj zapůsobit, pokud udělá něco podle vašeho gusta, nešetřete chválou.

V opačném případě ale zapomeňte na výčitky. Když začnete chlapa kontrolovat a přikazovat mu, s velkou pravděpodobností uteče. Vězte, že ideální muž, který splní všechny vaše nároky a bude dělat to, co chcete, neexistuje. Tak se zkuste domluvit s tím reálným.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden