Česnek prolisujeme, cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a lehce orestujeme. Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, drcený česnek a škvařenou slaninu s cibulkou, citronovou šťávu, koření a sůl a vše dobře propracujeme. Vytvarujeme karbanátky nebo šišky, poprášíme je moukou a z obou stran grilujeme. Během pečení karbanátky potíráme směsí koření (podle chuti i bylinek) a oleje. Dobře propečeme – karbanátky jsou hotové, když na ně zatlačíte obracečkou a vytéká šťáva. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem a hlávkovým salátem.
Extra tip: o karbanátků můžeme přidat tvrdý nastrouhaný sýr (eidam, gouda), obalit je můžeme i v mletých pistáciích, nebo ve strouhance.
Také si užíváte pocit štěstí, když rozbalujete dárky, kde na vás čeká překvapení? Potěšte takhle i své chuťové buňky. Jednou se vám na jazyku po rozkousnutí rozplyne omamná chuť vynikající čokolády nebo chutného sýra s masem. Bábovička s čokoládovou perlou Suroviny: 2 vejce, 2 ...
Také si užíváte pocit štěstí, když rozbalujete dárky, kde na vás čeká překvapení? Potěšte takhle i své chuťové buňky. Jednou se vám na jazyku po rozkousnutí rozplyne omamná chuť vynikající čokolády nebo chutného sýra s masem. Bábovička s čokoládovou perlou Suroviny: 2 vejce, 2 ...
Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život. Exotická sangrie s pomerančovou šťávou Přísady na 4 hrnky:3 pomeranče, 2 jablka, 2 citrony, 2 badyány, 2 skořicové tyčinky, 1 kostka ...
Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život. Exotická sangrie s pomerančovou šťávou Přísady na 4 hrnky:3 pomeranče, 2 jablka, 2 citrony, 2 badyány, 2 skořicové tyčinky, 1 kostka ...
Exotika s kuřecím masem v české kuchyni Tato indická směs jistě zaujme dospělé jedlíky, pro malé děti však tento pikantní pokrm není příliš vhodný. Suroviny: 1 balení indické kuřecí pánve DZ Klatovy, ananas (čerstvý nebo kompotovaný) nakrájený na kostičky, 3 chilli papričky, ...
Exotika s kuřecím masem v české kuchyni Tato indická směs jistě zaujme dospělé jedlíky, pro malé děti však tento pikantní pokrm není příliš vhodný. Suroviny: 1 balení indické kuřecí pánve DZ Klatovy, ananas (čerstvý nebo kompotovaný) nakrájený na kostičky, 3 chilli papričky, ...
Drůbeží maso je nejčastěji používaným masem v naší kuchyni. Vytlačilo i naše tradiční vepřové a hovězí. Nezůstávejte ale jen u kuřete. Máme pro vás recepty na další drůbež, na které si skvěle pochutnáte. Kachna na jablkách Suroviny na 4 porce: 1 kachna, 2 stroužky česneku, 2 ...
Drůbeží maso je nejčastěji používaným masem v naší kuchyni. Vytlačilo i naše tradiční vepřové a hovězí. Nezůstávejte ale jen u kuřete. Máme pro vás recepty na další drůbež, na které si skvěle pochutnáte. Kachna na jablkách Suroviny na 4 porce: 1 kachna, 2 stroužky česneku, 2 ...
Příprava: 50 minut, Náročnost: 3, Cena: 90 Kč Možná by se toto hlavní jídlo dalo nazvat „Čína po česku“. Suroviny: prsa z kuřete menší cuketa1 střední cibule 1 větší mrkev 1 paprika 1 – 2 rajská jablíčka olej, mletý či nastrouhaný česnek (1 strouček) ½ lžičky ...
Příprava: 50 minut, Náročnost: 3, Cena: 90 Kč Možná by se toto hlavní jídlo dalo nazvat „Čína po česku“. Suroviny: prsa z kuřete menší cuketa1 střední cibule 1 větší mrkev 1 paprika 1 – 2 rajská jablíčka olej, mletý či nastrouhaný česnek (1 strouček) ½ lžičky ...
Velikonoce jsou podobně jako Vánoce náročné na kuchařské přípravy. Čekáme hosty, koledníky, scházejí se rodiny. Co jim nabídnout? Zkusme letos kromě sladké a slané klasiky i něco, co běžně na našem jídelníčku nebývá. Velikonoční mazanec Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 lžička ...
Velikonoce jsou podobně jako Vánoce náročné na kuchařské přípravy. Čekáme hosty, koledníky, scházejí se rodiny. Co jim nabídnout? Zkusme letos kromě sladké a slané klasiky i něco, co běžně na našem jídelníčku nebývá. Velikonoční mazanec Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 lžička ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie. Suroviny: 90 g hladká mouka 225 g cukr krystal 5 vajec 315 g máslo 165 g hořká čokoláda 150 g vlašské ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie. Suroviny: 90 g hladká mouka 225 g cukr krystal 5 vajec 315 g máslo 165 g hořká čokoláda 150 g vlašské ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč Chutný čokoládový chlazený dezert pohladí vaše chuťové pohárky. Z dávky vytvoříte 5 – 6 porcí. Pěna získá dobrou konzistenci stejně z odtučněného jako z polotučného tvarohu. Suroviny: 250ml smetany ke šlehání 250 g měkkého tvaru (ve ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč Chutný čokoládový chlazený dezert pohladí vaše chuťové pohárky. Z dávky vytvoříte 5 – 6 porcí. Pěna získá dobrou konzistenci stejně z odtučněného jako z polotučného tvarohu. Suroviny: 250ml smetany ke šlehání 250 g měkkého tvaru (ve ...
Takto připravená zelenina se bude hodit jako samostatný pokrm i coby příloha k pečenému masu. Můžete do ní přidat ještě cuketu, květák, brokolici nebo na kousky nakrájenou anglickou slaninu. Ingredience: 4 porce● 1 svazek bílého chřestu● 200 g cherry rajčátek● 200 g bramborových ...
Takto připravená zelenina se bude hodit jako samostatný pokrm i coby příloha k pečenému masu. Můžete do ní přidat ještě cuketu, květák, brokolici nebo na kousky nakrájenou anglickou slaninu. Ingredience: 4 porce● 1 svazek bílého chřestu● 200 g cherry rajčátek● 200 g bramborových ...
Do škály prémiových produktů Rio Mare se letos přidává pečlivě vybraný filet z tuňáka ve skleněném obalu. Letošní novinka se stává vhodnou volbou k rychlému obědu či večeři pro každého, a to především pro svou kompaktní porci kvalitní ryby. Skvěle urychlí také přípravu mrkvového ...
Do škály prémiových produktů Rio Mare se letos přidává pečlivě vybraný filet z tuňáka ve skleněném obalu. Letošní novinka se stává vhodnou volbou k rychlému obědu či večeři pro každého, a to především pro svou kompaktní porci kvalitní ryby. Skvěle urychlí také přípravu mrkvového ...
Rychlý lehký dezert oceníte, když se ohlásí nečekaná návštěva. Vypadá efektně a osvěží i v horkých letních dnech. Ingredience na korpus:180 g špaldová mouka celozrnná2 PL BIO kakaový prášek2 vejce100 ml mléko1 PL Čekankový sirup Originál 4Slim1 PL kypřící prášek bez fosfátů1 PL ...
Rychlý lehký dezert oceníte, když se ohlásí nečekaná návštěva. Vypadá efektně a osvěží i v horkých letních dnech. Ingredience na korpus:180 g špaldová mouka celozrnná2 PL BIO kakaový prášek2 vejce100 ml mléko1 PL Čekankový sirup Originál 4Slim1 PL kypřící prášek bez fosfátů1 PL ...
Ideální způsob, jak využít nejen maliny, ale i borůvky nebo jahody ze zahrady nebo sesbírané na procházce v lese. Díky použití čekankového sirupu a vysokému obsahu proteinu neodmítne tento dezert ani kamarádka na dietě. Ingredience na těsto:90 g tvaroh160 g maliny čerstvé100 g ...
Ideální způsob, jak využít nejen maliny, ale i borůvky nebo jahody ze zahrady nebo sesbírané na procházce v lese. Díky použití čekankového sirupu a vysokému obsahu proteinu neodmítne tento dezert ani kamarádka na dietě. Ingredience na těsto:90 g tvaroh160 g maliny čerstvé100 g ...
Takový koláč jste dozajista ještě nikdy nejedli. Oblíbí si ho děti i dospělí.Ingredience:2 pláty lineckého těsta 3 hrnky vypeckovaných třešní150 g cukru krystal 300 ml zakysané smetany 2 sáčky vanilkového cukru 50 g mandlí 1 vejcePostup:Koláčovou formu si vyložte lineckým těstem ...
Takový koláč jste dozajista ještě nikdy nejedli. Oblíbí si ho děti i dospělí.Ingredience:2 pláty lineckého těsta 3 hrnky vypeckovaných třešní150 g cukru krystal 300 ml zakysané smetany 2 sáčky vanilkového cukru 50 g mandlí 1 vejcePostup:Koláčovou formu si vyložte lineckým těstem ...
Líbí se vám rustikální styl? Zkuste si vyrobit nábytek z palet! Za pár korun si vytvoříte originální kousek, který potěší vás i vaši peněženku. Variant je spousta a výsledkem bude atraktivní kus nábytku, který vás bude těšit ještě spoustu dalších let. Ne nadarmo se tvoření ...
Líbí se vám rustikální styl? Zkuste si vyrobit nábytek z palet! Za pár korun si vytvoříte originální kousek, který potěší vás i vaši peněženku. Variant je spousta a výsledkem bude atraktivní kus nábytku, který vás bude těšit ještě spoustu dalších let. Ne nadarmo se tvoření ...
Vysoké ziskové marže spojené s prodejem popcornu dělají nákup profesionálních strojů na popcorn potenciálně lukrativním. Jsou to poměrně přímočaré, jednoduché stroje, které vyžadují relativně malou údržbu, ale zároveň vytvářejí vysoké ziskové marže. Profesionální stroj na ...
Vysoké ziskové marže spojené s prodejem popcornu dělají nákup profesionálních strojů na popcorn potenciálně lukrativním. Jsou to poměrně přímočaré, jednoduché stroje, které vyžadují relativně malou údržbu, ale zároveň vytvářejí vysoké ziskové marže. Profesionální stroj na ...
Velmi lahodná jarní polévka chutná skvěle i s opečenou bagetou. Můžete ji dozdobit i lžící zakysané smetany, různými semínky apod. Potřebujete: ✿ 1 svazek chřestu✿ 2 šalotky✿ 50 g másla✿ 2 lžíce hladké mouky✿ 1,5 l vývaru✿ 1 bramboru✿ 2 stroužky česneku✿ 100 ml smetany✿ sůl, ...
Velmi lahodná jarní polévka chutná skvěle i s opečenou bagetou. Můžete ji dozdobit i lžící zakysané smetany, různými semínky apod. Potřebujete: ✿ 1 svazek chřestu✿ 2 šalotky✿ 50 g másla✿ 2 lžíce hladké mouky✿ 1,5 l vývaru✿ 1 bramboru✿ 2 stroužky česneku✿ 100 ml smetany✿ sůl, ...
Nechce se vám utrácet za zmrzlinu, ale ochlazení v teplých dnech přijde vhod? Vyrobte si domácí zmrzlinu.Ingredience:300 g čerstvých jahod130 g krupicového cukru1 lžíce citronové šťávy170 ml smetany ke šlehání 60 ml plnotučného mlékaPostup:Nakrájejte cibuli na kostičky a ...
Nechce se vám utrácet za zmrzlinu, ale ochlazení v teplých dnech přijde vhod? Vyrobte si domácí zmrzlinu.Ingredience:300 g čerstvých jahod130 g krupicového cukru1 lžíce citronové šťávy170 ml smetany ke šlehání 60 ml plnotučného mlékaPostup:Nakrájejte cibuli na kostičky a ...
Letošních 700 let od založení obce Kly (okres Mělník) je pozvánkou na jednu z akcí. Dětský den. Den plný soutěží, odměn a závěrečného překvapení. Možná přiletí i vrtulník. Kdy? V sobotu 3.6. od 12:30 Kde? Hřiště TJ Kly
Vyhlášená holešovická restaurace PRU58 je klenotem po všech stránkách. Fusion asijská kuchyně z převážně českých surovin s nejrozkvetlejším interiérem se stali hlásnou troubou, která láká každý den kr
„To přece nejde! Sem psi nesmějí!“ rozčílí se recepční luxusního hotelu v New Yorku, když uvidí dveřmi procházet staršího a poněkud vystrašeného bulteriéra. Desátník Conroy, který jde za ním, si recep
Říká se, že právě z něj je ten nejkrásnější výhled na Manhattan, jaký můžete v New Yorku najít. Symbol hrdého města, zrozený z potu a krve amerických dělníků. To je Brooklynský most. Stejně jako Nuse
A také vám spraví náladu. Vnese totiž do vašeho příbytku slunce. Letos se navíc stala jednou z barev roku, doplněná neutrální šedou. Pusťte si ji do interiéru a uvidíte, co dokáže. Nejde jen o úpravu stěn, žlutý může být i nábytek, bytové doplňky a drobnosti. Při úvahách, jak žlutou využít, je důležité řídit se charakterem
S nešťastným duchem jsem žila řadu let. Dozvěděla jsem se to ale až v dospělosti, když jsem vyrazila za věštkyní. Od té doby mám vzácný dar. Ta chvíle, kdy ve mně vědma odhalila ducha, byla šílená. Najednou jsem to nebyla já, kdo s ní seděl a mluvil. Ústa jsem měla sevřená a cítila jsem, že mě ovládá někdo jiný. Procedura,
Pálení v očích sice zdraví neohrožuje, zato dokáže pěkně znepříjemnit život. Samo od sebe navíc přestane jen málokdy. Běžně si to sotva uvědomíme, ale během jediné minuty desetkrát, a někdy i častěji mrkneme. Tento drobný automatický pohyb je vysoce důležitý. Udržuje totiž povrch oka vlhký tím, že po něm roztírá tekutinu ze slzných váčků. Jak
Musela jsem si zkusit ten zajímavý magický rituál, a to bez ohledu na varování mé známé. To, co se poté dělo, mě upřímně děsí dodnes. Stalo se to před dvanácti lety. Tehdy jsem se na jednom večírku ocitla ve společnosti podivných lidí, byly to samé nadšené fanynky všeho magického. Já byla těmi věcmi nepolíbená. Jedna
Snad každé starobylé sídlo mívá svoje obyvatele z jiné dimenze. Výjimkou tedy není ani moskevský Kreml, který je jedním z nejstarších hradů v Evropě, navíc s poměrně krvavou historií. V průběhu dlouhý
Nádherný byt s desítkou rozmanitých luxusních pokojů představuje esenci dokonalého souznění orientální atmosféry se soudobou precizností, tak typickou pro nábytek a doplňky společnosti Covet House, je
Zdravé zobání večer k televizi Suroviny 200 g lískových ořechů 250 g hladké mouky 20 g cukru moučky 1 vanilkový cukr kůra z 1/2 citronu 200 g másla 1 žloutek moučkový cukr na obalování
Za posledních 50 let se lidská populace více než zdvojnásobila. Momentálně se po planetě Zemi pohybuje přes 8 miliard jedinců. Predikce nastiňují, že do roku 2050 číslo „poskočí“ k hranici 10 miliard.
V sekci premium najdete to nejlepší z našich časopisů.