Můj čas na kafíčko

Podzimní magické rituály

Magické rituály, vítání a síla podzimní rovnodennosti: otevírá se brána tmy!

Pro naše předky nebyl podzim vůbec snadnou dobou. Nadcházející zimu vnímali jinak než my. Zatímco nám hrozí hlavně deprese, jim šlo často opravdu o život. Příroda se ukládá ke spánku a je čas přivítat podzim důstojně a načerpat radost do dalších dnů.

Podzimní čas je vhodný k meditacím. Co jste nestihla v létě, už nedohoníte, zavřete za minulým obdobím dveře a přelaďte se do podzimní nálady.

Loučení s létem budete lépe snášet, když si připustíte, že i podzim je krásný a přináší kromě plískanic i řadu příjemných věci  a vjemů – otevřete si víno, upečte jablečný koláč a těšte se z pestrobarevného listí stromů i sluníčka, které už nesvítí tak ostře bodavě jako v létě.

Magie vody

Naši předkové na podzim tradičně uklízeli, přičemž vymetli pavučiny, prach, a co mohli, opláchli čistou vodou. Pomoci vám může i voda z přírodního pramene.

Přidejte do ní sůl a požehnejte ji formulí: „Dobří duchové, vstupte do této vody a požehnejte ji, ve jménu nejvyššího dobra.“ Nalijte ji do lahve, uzavřete a nechte na ní vyhořet bílou svíci, kterou zapalte v době mezi východem slunce a polednem. Tehdy síly podzimního světla nabírají na síle.

Představujte si přání jako podzimní list padající ze stromu.

Vyžeňte negativní energii

Negativní energii v bytě můžete opravdu vyčistit. Nejde ale o ledajaké vytírání podlahy nebo mytí oken, i když udržování čistoty do určité míry také pomůže. Vše zlé se rádo schovává hlavně v prachu, špíně a chaosu.

Magická očista je ale o level výš. Při úklidu využijte očistné mantry a pomůže vám také zpěv. Do lavoru s vodou přimíchejte šalvěj a sůl a touto vodou poté důkladně vytřete všechny povrchy.

Šalvěj totiž odpuzuje zlo a čistí prostor, sůl pak zahání zlé entity a zbytky negativních myšlenek. Čistý dům pak můžete vykouřit bílou šalvějí nebo dát šalvějový olej i do aromalampy.

Vyhoďte všechno staré a nepotřebné 

Stojíte před plnou skříní a nemáte co na sebe? Právě na podzim je vhodný čas sáhnout pěkně hluboko (ne do kapsy, ale do skříní), vše hezky vyndat ven a nemilosrdně vytřídit. Staré oblečení, které nenosíte, bere nejen místo, ale i energii a neviditelně vám ubírá i radost ze života.

A to je škoda. Postupujte kousek po kousku, hadřík po hadříku a dělejte dvě kupky. Ta, kterou si necháte, by měla být tou menší… Že je to obráceně? Tak znovu. Cítíte tu úlevu a odlehčení na duši?

Tajemství šťastného života

Někdo to nazývá moderně anglicky FLOW a znamená to volné plynutí, kdy energie nestagnuje a není ničím bržděna.

To je možné, jen když z domova vymýtíte „zahnívající“ rybníčky plné nepotřebných věcí, na které sedá prach a brání vám v nových nápadech, v tvůrčím procesu vašeho života a prostě rozvinutí pomyslných křídel.

V rozkvětu, v nové energii, která by jinak vtrhla do vašeho domova plnou silou. Kupa vašich starých a nepotřebných věcí může navíc skvěle posloužit někomu jinému.

Jablka jsou symbolem podzimních oslav v podobě dožínek, hodů, vinobraní, svátků piva a podobně.

Uzdravte bolavou duši

Jestli pečlivě protřídíte svůj šatník, čistíte spolu s tím i své vzpomínky a bloky a dáte prostor něčemu novému, co najednou může roztáhnout křídla, rozjasnit váš život a uzdravit část vaší duše, která z jakoby záhadných důvodů churavěla.

Dáváte šanci novým věcem, událostem či lidem, aby vešli do vašeho života, kde dříve pro ně nebylo dostatek místa. Navíc odvelíte část nashromážděných věcí do jiných rukou, které vděčně přijmou, čeho se jim dosud nedostávalo, a přitáhnete si do života svěží vítr dobrých a životodárných změn.

Nahraďte starou energii novou

Pročištěním svého příbytku a vyhozením starých věcí budete mít pocit, jako byste se mohla více, lépe a hlouběji nadechnout… Jako byste ucítila lehkost bytí… A tím dost možná dáte do pohybu události, které vám vykouzlí nejen úsměv na tváři.

Ale i šťastný pocit z toho, že ve svém životě máte přesně to, co máte mít. Neviditelný svět reaguje rychlostí světla na naše dobré úmysly v duchu: Přej, a bude ti přáno. Dej, a bude ti dáno…

Rituál rozloučení

Podzimní čas, kdy ve svém domově děláte generální magický úklid, se hodí i pro rituály na ukončení vztahů, které vás už dlouho obírají o energii. Pomůžou vám i zbavit se závislosti na nějaké činnosti či předmětu nebo odstranění pocitu křivdy, který vás zbytečně brzdí.

Připravte si 3 oranžové svíčky, ozdobte pomyslný oltářík jablky a vínem, pusťte si hudbu a na oranžový či hnědý lístek papíru napište to, čeho se chcete zbavit. Zapalte svíce a přečtěte si nahlas to, co jste právě napsala.

Přání jako padající list

Představujte si přání jako podzimní list padající ze stromu. Vítr ho odnáší do řeky, na které  odplouvá daleko od vás. Představujte si let lístku tak dlouho, dokud nebudete mít pocit ulehčení. Poté jednu po druhé zhaste všechny svíce.

Při zhasínání první proneste: Loučím se. Při zhasínání druhé: Děkuji. Při zhasínání třetí: Chci jít dál. Lístek můžete buď spálit, nebo hodit do vody. Tento rituál si můžete kdykoli zopakovat jen tak, s padajícím podzimním listem.

Symbol hojnosti

Jablka jsou symbolem podzimních oslav v podobě dožínek, hodů, vinobraní, svátků piva a podobně. Tento svátek byl oslavou podzimu a ukládání přírody ke spánku.

Postavte si doma malý oltář v červených, hnědých a zlatých tónech, použijte různě barevná jablka, bodláky, myrtu a doplňte je dřevěnými dekoracemi, žaludy, kaštany i nasbíranými listy a kamínky. Vše zakončete proutěným košem naplněným ořechy a slámou – ten vám domů pozve hojnost.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden