Moje šťastná hvězda

Podzimní ochranné amulety

Pokud vás sužuje špatná nálada nebo máte málo energie, pomůže vám ochranný talisman.

Když z listnatých stromů padají listy, plody dozrávají a příroda se chystá na chladnější měsíce, amulety vám pomohou spojit se s elementem země a přinesou do života ochranu a harmonii.

Podzim je tradičně obdobím, kdy příroda, energie i naše duše procházejí významnou transformací. Chladné roční období navíc přitahuje zázraky a splněná přání. Pokud vás čekají změny, budou se vám některé z amuletů rozhodně hodit.

Čtyřlístek

Známý amulet spojovaný se štěstím a dobrými pocity je čtyřlístek. Každý list symbolizuje něco jiného – naději, víru, lásku a štěstí. Ještě na podzim ho v přírodě občas můžete najít. Usušte ho a vložte
do peněženky.

Dubový list

V antickém Řecku byl dubový list symbolem vítězství. Byl udělován vítězům v olympijských hrách a od té doby je čarodějkami využívaný jako ochranný amulet při velkých rozhodnutích. Usušte ho a dejte ke vchodovým dveřím. Zamezí zlým silám vstoupit dovnitř.

Tygří oko

Potřebujete-li podpořit svou vůli, soustředění nebo pozitivní myšlenky, sáhněte po tygřím oku. Dodává sílu a odhodlání k činu. Také prohřívá organismus a probouzí v něm vitalitu. Můžete ho nosit jako šperk nebo ho umístit na klíčové místo v domě.

Hnízdo

Tradičně jsou hnízda spojována s láskou, bezpečím a domovem. Jsou to místa, kde se rodina cítí chráněná. Amulet ve tvaru hnízda může být vyroben z různých materiálů, jako je dřevo, kámen nebo kovy, a může být ozdoben různými symboly, které mají pro nositele osobní význam. Lze ho také nosit ve formě prstenu.

Jmelí

V mnoha zemích se jmelí používá jako součást vánočních dekorací. Zavěšuje se na dveře, stropy nebo na vánoční stromeček. Zajímat byste se o něj ale měli mnohem dříve než v prosinci. Obdarovanému také přináší do domu plodnost a rodinnou pohodu.


Šípky

S láskou a ochranou jsou neoddělitelně spjaty plody růže – šípky. Amulet vyrobený z šípků nebo s nimi spojený může pomoci přivolat lásku a štěstí do domu.

Chryzantéma

Květiny, které kvetou na podzim, jako jsou chryzantémy, jsou často používány jako amulety do domácností. Tyto jsou spojovány s dlouhým životem a dobrou energií.

Kaštany

Symbolem ochrany a podzimní hojnosti jsou také kaštany. Usušte je, propíchněte a dejte na provázek, aby vytvořily náhrdelník, nebo je dejte na okenní parapet, kde přitahují peníze.

Vážka

Vážky jsou spojovány nejen s ochranou, ale také bezpečností. Čarodějky věří, že svého nositele chrání před negativními energiemi.

Čaj, který přináší peníze

Kdepak ranní káva — tento čaj vám znovu naplní peněženku! Budete potřebovat zelený čaj jako symbol prosperity, listy máty pro jasnost a ochranu, trochu skořice pro zvýšení energetické vibrace, med pro dobrou energii a citron pro očištění.

Přidat můžete také trochu meduňky — tím zajistíte, že k vám peníze nepřijdou negativní cestou. Příprava: Během louhování napište na papír částku s přesným datem splnění: „Chci získat tisíc korun do příští středy.“ Po vypití papír zapalte a nechte shořet.

Rituál pro přivolání lásky

Romantickou lásku přilákáte jednoduchým kouzlem. Budete potřebovat jenom růžovou a bílou svíčku, kousek papíru, tužku a sklenici s vodou.

Nejprve zapalte svíčky, pak napište na papír jméno svého vysněného partnera a ponořte ho do misky s vodou. Nechte ho tam do chvíle, kdy svíčka hoří. Voda zajistí, že láska, kterou si přivoláte, bude upřímná.

Tajemství halloweenské dýně

Dýně, se svými pestrými tvary a barvami, je nejen oblíbenou ozdobou podzimních stolů, ale také má mnoho magických významů. Oranžová obluda neoddělitelně patří ke koloritu Halloweenu, Samhainu, vlastně i Svátku všech svatých. Skrývá v sobě velkou sílu a dá se s ní jednoduše čarovat. Jak na to?

Na ochranu domova

Vytvořte dýňovou lampu tak, že vyříznete obličej dýně ve tvaru ochranářského symbolu, který máte rádi. Umístěte čajovou svíčku dovnitř dýně a zapalte ji. Při zapalování se dýňová lampa stává ochranným štítem, který zabezpečí celý váš domov před duchy a zlými silami.

Dýňový olej

Oranžová barva dýňového oleje je symbolem bohatství a finančních úspěchů. Pár kapek na zápěstí pomůže k vytvoření kouzla, které vás ochrání před ztrátou.

Kouzlo prozrazení

Pokud už se dlouho snažíte přijít na pravdu v jisté záležitosti, pomůže vám umístit několik dýní kolem svého domu. Ozdobte je zlatými a zelenými stuhami. Dýně by tam měly zůstat 13–14 dní.

Finance a romantika

Pokud toužíte po lásce, do vydlabané dýně vložte červenou svíčku a okvětní plátky růže. Pro peníze zase bílou nebo zlatou svíci a mince.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden