Můj čas na kafíčko

Proč jíst rajská jablíčka?

Rajčata jsou hotový elixír! Jsou silně močopudná, proto se doporučují při chorobách ledvin a močových cest i k očištění organismu.

Při celkové očistě zažívacího traktu, napomáhá i vysoký obsah vlákniny. Příznivě ovlivňují funkci jater, srdce a mají celkově pozitivní vliv na imunitní systém. Při pravidelné konzumaci snižují hladinu cholesterolu.

Karoten i hořčík

Karoten pomáhá chránit pokožku před škodlivým vlivem slunečního záření a vitamíny skupiny B jsou dalším zdrojem pozitivních látek pro její zdraví. Červená barviva z rajčete mají i příznivé účinky na fungování zraku. Zralé plody obsahují i významné množství draslíku, hořčíku a zinku, které mají spolu s vitamíny skupiny B stimulující účinky na nervovou soustavu.

Rajčata jako lék

Čerstvá rajčatová šťáva vykazuje silné antibiotické působení. Bojovníci s rakovinou Lykopen v rajčatech preventivně působí proti zhoubným nádorům prostaty, plic, prsu, dělohy a střev. V těle se lépe vstřebává z rajských jablek tepelně upravených a hlavně z pokrmů obsahujících rostlinné oleje a tuky. Odvar z nati působí blahodárně na unavené nohy namáhané dlouhým stáním nebo chůzí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden