Můj čas na kafíčko

Proč jsme nespokojené?

Říká se, že ženy nevědí, co chtějí, a nedají pokoj, dokud to nedostanou. Je to pravda?

Někdy nás štve chlap, rodina nebo přátelé, jsme pořád jako na jehlách a nejraději bychom vyskočily z kůže. Čím to je? Zkuste bez přemýšlení odpovědět na sedm otázek, a zjistíte, co vám schází ke štěstí!

Snažte se na každou otázku odpovědět pravdivě. Když pochopíte, co vám chybí, a ujasníte si, co vám přináší pocit naplnění a uspokojení, váš život se dostane do souladu s vaší duší. Přestanete být věčně nespokojená a uleví se vám. A ruku na srdce: všem kolem vás také…

Víte, co opravdu chcete?

Zkuste si ujasnit: Po čem opravdu toužíte? Jaké jsou vaše tři hlavní životní hodnoty? Co pro vás má v životě největší cenu? Pro někoho je nejvyšší hodnotou silný cit, láska jako trám a rodinné vztahy.

Jiné ženy vidí smysl života v silných zážitcích, třeba cestování či v nějakém procesu osobního rozvoje. Další v přátelství a naplňující kariéře. Co je důležité pro vás? A daří se vám svůj sen žít? Formulace není důležitá, zásadní je to, co si uvědomíte.

Na co jste odvahu nenašla?

Někdy strach paralyzuje jakoukoli vaši činnost a nedovoluje vám vykonat ty správné kroky. Zbytečně se například bojíte úsudku vašeho okolí a nemáte odvahu sejít z už vyzkoušené cesty a hledat jinou, tu skutečně svoji. Máte ve svém životě něco takového? Co jste si v životě vždycky přála udělat, ale bála jste se?

Jsou pro vás štěstím knihy? Tak už se začtěte!

Co vám dělá tu největší radost?

Vyjmenujte činnosti, které vám přinášejí největší potěšení, radost a uspokojení. Při čem se cítíte nejvíc spokojená a svobodná? Z čeho máte největší elán do života?

Stejná činnost může každému přinášet jiné emoce. Někdo cítí euforii, když tančí, když se miluje, někdo naopak, když je sám a čte si knížku. Co dělá šťastnou vás?

Jak byste utratila milion?

Zkuste si představit, že se na vás právě usmálo štěstí a v ruce držíte výhru ve výši jeden milion korun. Jak byste si takové peníze užila? Drtivá většina lidí pracuje jenom kvůli penězům, a kdyby měli možnost práce nechat, udělali by to a věnovali se něčemu zcela jinému. Co byste v takovém případě udělala vy?

Co jste si přála jako malá holka?

Určitě máte své velké cíle: nejen mít skvělého partnera, rodinu, zázemí a práci... Vzpomenete si ale, co jste si nejvíc přála jako malá holka? Jaké máte své vnitřní cíle, které vám nedopřejí klidu a zároveň vás nutí svým životem trochu pohnout?

Nemusejí úplně stoprocentně vyjadřovat vaše největší potřeby, ale mohou vám silně pomoci při hledání vašeho správného životního směru.

Jak byste strávila poslední půlrok života?

Ve chvíli, kdy člověka už nesvazují žádné rodinné povinnosti, začne znovu dělat to, co se mu líbí a co mu přináší to největší vnitřní uspokojení. Představte si, že by vám zbývalo posledních šest měsíců života.

Jak byste chtěla strávit takto striktně omezenou finální část života? Co všechno byste ještě chtěla prožít? Co si dovolit a dopřát?

Ke splnění snu nemusíte dokráčet sama.

Věříte, že se vám přání vyplní?

Co jste si odpírala, protože jste na to neměla odvahu, peníze nebo čas? Velmi často vás v cestě za snem brzdí vlastní pochybnosti a strach, který sídlí ve vaší hlavě. To je příčinou toho, že se vám nedaří dosáhnout svého cíle.

Zkuste si představit, že žádné vnitřní bariéry ve vás už neexistují a k vašemu vytouženému cíli vás někdo přivede snadno a doslova za ruku. Umíte si představit, že vašim touhám a snům už nic nebrání?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden