Španělské gazpacho

Suroviny na 6 porcí:

7 rajčat

1 salátová okurka

1 červená paprika

2 stroužky česneku

1 velká cibule

3 lžíce olivového oleje

1,5 l zeleninového vývaru

celý černý pepř

francouzská bageta (nebo toastový chléb)

2 lžíce vinného octa 5 lžic červeného vína

100 g salámu chorizo

2 vejce

Postup:

Rajčata omyjeme a najemno rozmixujeme s nalámanou bagetou, octem, vínem, olejem a studeným zeleninovým vývarem. Na jemno nakrájíme česnek, přidáme ho do hmoty, vše opepříme (čerstvě namletým pepřem) a dobře promícháme.   Na malé kostičky nakrájíme papriku, nadrobno cibuli a okurku. Každou porci studené polévky pak ozdobíme paprikou, cibulkou a salátovou okurkou. Chcete-li Gazpacho mít opravdu španělské, nakrájejte na drobné kostičky salám chorizo a uvařené vejce. Doporučujeme servírovat do ledově vychlazených talířů.

reklama
reklama

Komentáře