Moje šťastná hvězda

Už žádné kruhy pod očima!

Mějte pohled jako dvacítka

Problém tmavých kruhů pod očima trápí nejednu ženu. Většinou jej řeší drahou kosmetikou. Co ale dělat, když ani ta po čase nepřinese požadovaný výsledek?

Lidé se většinou domnívají, že jsou kruhy pod očima známkou únavy a nedostatečného odpočinku. Ne vždy je to však pravda. Může to být kromě jiného i projev chudokrevnosti, jejíž nejčastější příčinou je nedostatek železa.

Naše tělo totiž potřebuje železo, aby mohlo vytvářet červené barvivo, které váže v krvi kyslík. Jeho nedostatek signalizují právě tmavé kruhy pod očima. Nedostatek železa, ale doprovází také únava, bolesti hlavy, závratě, problémy s dýcháním, pamětí, časté nachlazení a pobledlá kůže.

Máte-li podezření, že by viníkem mohl být ve vašem případě úbytek železa, navštivte svého lékaře a nechte si provést potřebná vyšetření. V opačném případě můžete využít našich tipů, jak se s kruhy pod očima poprat.

Dostatek spánku

Kůže kolem očí je velmi jemná a nedostatek odpočinku se na ní okamžitě podepíše. Proto pokud nechcete chodit s kruhy, spěte minimálně 6,5 až 7 hodin denně. Abyste ráno vypadala svěže a odpočatě, spěte pokud možno rovně na zádech s hlavou podloženou vysokým a kvalitním polštářem. Nejenže tak podpoříte správnou cirkulaci krve, ale zabráníte i vzniku otoků pod očima.

Šetřete se solí

Přestože se o zdravý spánek rozhodně neokrádáte, máte hrozné kruhy pod očima. Jak je to možné? Popřemýšlejte, jestli náhodou nepoužíváte příliš mnoho soli, nedopřáváte si až moc často uzeniny, jídla z rychlého občerstvení anebo si sem tam nedáte pár skleniček alkoholu. Obojí totiž zadržuje v našem těle vodu, omezuje činnost lymfy, což vede k nechtěným otokům.

Stačí jen pár pomocníků, kteří vaše oči rozzáří.

Studené obklady

Jestliže jsou vaše oči unavené a objevují se kolem nich nejen otoky, ale i tmavé skvrny, mohou vám pomoci studené obklady. Někdo doporučuje vychlazené plátky salátové okurky, jiný zas kávovou lžičku, kterou necháte chvilku v chladničce, speciální gelové oční masky nebo jen obyčejný mokrý kapesník. Je to jen na vás, co vám bude nejlépe vyhovovat, nicméně právě díky účinkům chladu začne krev správně proudit v kůži pod očima a otoky zmizí!

Zdravá strava

Možná vás to překvapí, ale i váš životní styl má velký podíl na tom, jestli vás kruhy a otoky pod očima potkají, či nikoli. Když v těle panuje přirozená rovnováha, netrápí vás podobné problémy. Zařaďte do svého jídelníčku hodně ovoce a zeleniny, které jsou bohaté na antioxidanty. Ty totiž pomáhají z těla odplavovat škodlivé látky. Nejlepší jsou borůvky, brusinky, cibule nebo petržel. Kromě toho pijte také pravidelně čistou pramenitou vodu.

Správné odlíčení

Pokud používáte líčidla, neměla byste ani pod tíhou únavy padnout do postele neodlíčená. Důkladné odlíčení je důležité, zejména pak pod očima. Vždy odstraňte všechen make-up, řasenku i oční stíny. Pokožku odličujte jemnými tahy směrem od vnitřního koutku ke spánkům a nepřestávejte, dokud není tampon zcela čistý.

Ke krásným očím vám pomůžou i borůvky.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden