Můj kousek štěstí

Ve znamení levandule

Levandule není jen vonící polokeř, který vám příjemně provoní uskladněné prádlo. Levandule totiž prospívá každému typu pleti, regeneruje kožní buňky, omlazuje pokožku, pomáhá při popáleninách, spáleninách od slunce, má protizánětlivé účinky.

Je to hojivý prostředek na vyrážky, ekzémy, dermatitidy, lupénku. Levandulová lázeň je navíc osvěžující, uvolňující, odbourává stres, napětí a podrážděnost.Mast z levandule nejen krásně voní, ale také léčí kožní plísně a omlazuje pokožku. Připravíte si ji velmi jednoduše, stačí rozehřát přibližně 1 kg domácího sádla se 100 g včelího vosku ve vodní lázni na teplotu 80 stupňů, přidat 250 g čerstvých levandulových květů a asi deset minut míchat. Poté je dobré na chvíli nechat vše odstavit, přibližně na jeden den. Poté mast zrovna rozehřát a přecedit přes gázu. Hotovou mast můžete rozdělit do menších kelímků a skladovat na tmavém a chladném místě.

Levandule má skvělé účinky nejen pleť, ale také na psychiku. Levandulová koupel skvěle prohřeje celé tělo a uklidní i pocuchané nervy. Sůl do koupele s příměsí levandule si připravíte jednoduše – do zavařovací sklenice nasypte minimálně 250 gramů hrubozrnné soli, nejlépe z mrtvého moře a přidáte jednu vrchovatou lžící levandulových květů.Obsah sklenice poté pořádně protřepejte a nechte odležet, aby sůl absorbovala vůni.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden