Vlašský dort

Suroviny na 4 porce:

2 hrnky polohrubé mouky

2 hrnky cukru

1 lžička prášku do pečiva

1 lžička jedlé sody

1 lžička mleté skořice

1 hrnek oleje

3 hrnky jemně nastrouhané karotky

1 hrnek mletých vlašských ořechů

4 vejce (sníh z bílků)

Na krém:

2 plnotučné tvarohy

1 pomazánkové máslo

půl hrnku moučkového cukru

2 vanilkové cukry

šťáva z citronu

2 lžíce másla

Postup:

Nastrouhejte najemno. V míse promíchejte všechny ingredience, přidejte olej, žloutky a mrkev. Do vzniklé směsi zlehka vmíchejte sníh z bílků. Těsto nalijte do vymazané dortové formy a pečte na 180 °C zhruba hodinu. Pozor, aby se vám dort nepřipálil. Hotový korpus podélně rozkrojte a namažte vyšlehaným krémem, pak přiklopte. Krémem můžete natřít i bok a vršek dortu.

reklama
reklama