Moje chvilka pohody

Zajeďte si na Kubu

V samém srdci Karibského moře najdete ty nejkrásnější bělostné pláže a letoviska, zemi plnou kontrastů, barev. Čekají vás tu neobyčejně milí lidé a mnoho zajímavých míst.

Pestrá kultura, historie, typická koloniální architektura, to všechno vás čeká v hlavním kubánském městě Havaně přezdívané Paříž Karibiku. Na seznamu míst, která objevíte, byste měli mít Kapitol, třídu Malecón, bohémskou hospůdku La Bodeguita del Medio, kterou si oblíbil Ernest Hemingway, hrad Morro a pochopitelně celou Starou Havanu. Nezapomeňte navštívit pevnost La Fuerza nebo havanskou katedrálu.

Krása koloniálních měst

Santiago de Cuba je po Havaně druhé největší město ostrova. Nachází se zde obdivuhodná pevnost San Pedro de la Roca ze 17. století a také biosférická rezervace Park Baconao. Město Cienfuegos je proslulé historickou architekturou.

Navštivte historické centrum, pobřežní promenádu, výstavní paláce a jednu z největších botanických zahrad Karibiku. Kulturním centrem ostrova je nejkrásnější koloniální město Trinidad. Láká na svou architekturu, na náměstí Plaza Mayor, ale i okolí. Trinidad je perfektním výchozím bodem do Topes de Collantes nebo do Údolí cukrovarů.

Úchvatná příroda

Příznivci horské turistiky mohou vyrazit do pohoří Sierra Maestre. Jeho součástí je i národní park v údolí Viñales, kde se nacházejí i známé tabákové plantáže. Pro božský klid se můžete vydat do přírodního parku Topes de Collantes.

Kromě pěkných scenérií si užijete pohled na rozmanité druhy fauny a flóry. Nechte se i na Kubě na okamžik obklopit dech beroucí přírodou. Mnoho turistů láká i most Bacunayagua, nejvyšší most na Kubě, který zde stojí už od 50. let a stále slouží.

Na sluníčku na písečku

Místem přímo stvořeným ke sladkému nicnedělání je letovisko Guardalavaca. Asi 27 kilometrů nádherných pláží s jemným vyhřátým pískem láká na Cayo Largo i ty nejnáročnější lačnící po dokonalém luxusu a přepychovém prostředí.

Je tu klid, žádné davy turistů. Oblíbené jsou zde vyjížďky na katamaránu podél korálových ostrůvků. Pojmem na Kubě je také poloostrov Varadero s překrásnými plážemi, palmami, bary a restauracemi. Dalším rájem, tentokrát pro potápěče, je ostrov Cayo Coco. Najdete tu křišťálové moře, korálové útesy a bělostný písek

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden