Kachní paštika

Suroviny na 4 porce:

400 g kachních jater

0,5 l mléka

Také vás může zajímat ...

0,1 l koňak či brandy

0,1 l portského vína

250 g másla

sůl

pepř

Postup:

Játra dobře omyjeme, odblaníme a necháme odležet jeden den v mléce. Opět propláchneme a další den dáme játra odpočívat do koňaku (či brandy) a portského. Játra necháme okapat, polovinu z nich nakrájíme na kostičky, orestujeme je na troše másla a necháme zchladnout. Druhou polovinu rozmixujeme (nebo 2x umeleme) se zbytkem másla, solí a pepřem.

Do fáše přidáme vychladlé kusy jater, zamícháme a případně dochutíme portským či koňakem. Formu vyložíme potravinářskou folií, naplníme paštikou a několikrát sklepneme. Paštiku pečeme ve vodní lázni ve vyhřáté troubě na 80 °C asi 40 minut.
Po zchladnutí vložíme do lednice alespoň na 24 hodin a necháme dobře ztuhnout.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...