Kůzle na česneku

Kůzle na česneku

Suroviny na 4 porce:

•.kůzlečí zadek

Také vás může zajímat ...

•.150 g slaniny

•sůl

•4 stroužky česneku

•100 g másla

•1 kostka instantní šťávy k pečenému masu

•4 cibule

•vývar nebo horká voda

•rozmarýn

Postup:

Maso protkneme slaninou, osolíme, potřeme drceným česnekem, vložíme do pekáče a pokryjeme zbytkem slaniny. Přidáme máslo a přikryté pečeme. Podle potřeby podléváme horkou vodou (nebo vývarem). Až je maso poloměkké, odkryjeme, poklademe snítkami rozmarýnu a dopečeme dočervena. Upečené maso vyjmeme, do výpeku přidáme horkou vodu a kostku „šťávy k pečenému masu“ a na kolečka nakrájenou cibuli.

Chvíli osmahneme, pak zalijeme trochou horké vody nebo vývaru a krátce povaříme. Kůzlečí podáváme s vařenými brambory a dušeným špenátem.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...