Maminčina „sekačka“

Suroviny:

½ kg vařené vepřové plece

Také vás může zajímat ...

¼ kg uzeného vařeného masa

¼ litru mléka

7 vajec

7 rohlíků (nebo 1 veka)

miska nasekaných kopřiv nebo polníčku či špenátu

pro chuť čerstvý tymián,

pažitka a petrželka

sůl

pepř

máslo na vymazání zapékací nádoby

Postup:

Pečivo nakrájíme na kostičky, na ně nalijeme žloutky rozšlehané s mlékem a necháme nasáknout. Maso pokrájíme nadrobno, bylinky nasekáme (kopřivy a špenát spaříme horkou vodou). Vše spojíme, osolíme a opepříme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do nádivky.

Zapékací nádobu dobře vymažeme máslem, rovnoměrně navrstvíme nádivku (i povrch můžeme poklást plátky másla) a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.

Je výborná teplá i studená.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...