Můj čas na kafíčko

Maminčina „sekačka“

Suroviny:

½ kg vařené vepřové plece

¼ kg uzeného vařeného masa

¼ litru mléka

7 vajec

7 rohlíků (nebo 1 veka)

miska nasekaných kopřiv nebo polníčku či špenátu

pro chuť čerstvý tymián,

pažitka a petrželka

sůl

pepř

máslo na vymazání zapékací nádoby

Postup:

Pečivo nakrájíme na kostičky, na ně nalijeme žloutky rozšlehané s mlékem a necháme nasáknout. Maso pokrájíme nadrobno, bylinky nasekáme (kopřivy a špenát spaříme horkou vodou). Vše spojíme, osolíme a opepříme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do nádivky. Zapékací nádobu dobře vymažeme máslem, rovnoměrně navrstvíme nádivku (i povrch můžeme poklást plátky másla) a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.
Je výborná teplá i studená.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden