Můj čas na kafíčko

Medový nugát

 Suroviny:

400 g medu

150 g mléčné čokolády

80 g másla

0,25 l smetany ke šlehání

1 plechovka kondenzovaného mléka

250 g mandlových plátků

2 lžíce sušené smetany

Postup:

V kastrůlku přivedeme k varu smetanu s kondenzovaným mlékem a s medem. Necháme probublávat, dokud směs nedosáhne teploty 118–120 °C a zcela nezkaramelizuje. Odstavíme a dáme chladnout. Poté opatrně zašleháme sušenou smetanu, máslo a opražené plátky mandlí.
Plech vyložíme pečicím papírem a nalijeme směs. Necháme ji ztuhnout, ideálně přes noc, nejméně 4 hodiny.

Ztuhlý nugát dáme na prkénko a nakrájíme na kousky. Připravíme si vodní lázeň a rozpustíme v ní kvalitní mléčnou čokoládu.Kousky nugátu v ní namáčíme celé, nebo jen jejich spodní část. Pak je odložíme na plech s pečicím papírem a necháme ztuhnout. Nebo můžeme před krájením potřít čokoládou celý moučník a nakrájet ho až potom.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden