Můj čas na kafíčko

Plněná krůtí roláda

Suroviny na 6 porcí:

600 g krůtích nebo kuřecích prsou

máslo

vývar

olej

pepř

sůl

Na nádivku:

2 stroužky česneku

2 vejce

2 rohlíky

1 červená sladká paprika

1 větvička rozmarýnu

60 g anglické slaniny vcelku

Postup:

Prsa očistíme, omyjeme a osušíme.Pak je tence rozklepeme do obdélníkového tvaru. Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a dáme v chladu. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zakapeme vývarem. Česnek a rozmarýn jemně nasekáme. Žloutky oddělíme, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Na pánvi rozškvaříme slaninu, vmícháme kostičky nakrájené papriky, česnek a rozmarýn. Směs orestujeme a necháme vychladnout. V míse ji pak prohněteme s pečivem a žloutky.

Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh. Plát masa rozložíme na alobal potřený olejem, do středu rozprostřeme nádivku a pevně stočíme do tvaru rolády. Pečeme při teplotě 200 °C přibližně 35–40 minut. Potom alobal odstraníme, maso podlijeme trochou vývaru, zjemníme máslem a ještě krátce zapečeme. Hotovou roládu rozdělíme na porce a podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem.   .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden