Moje sladké tajemství

Rýže s červenou řepou

Suroviny:


  • 1 lžíce slunečnicového oleje

  • 1 červená cibule

  • 250 g uvařené červené řepy

  • 2500 – 250 g rýže

  • 700 ml zeleninového vývaru

  • sůl a pepř

  • svazek kopru

  • 100 g Lučiny


Postup: Olej rozpálíme v nižším širokém hrnci, přidáme cibuli a opékáme ji asi 8 minut. Pak přidáme pokrájenou řepu, vsypeme rýži, vlijeme vývar a směs osolíme a opepříme. Vaříme zhruba 15 minut, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu. Nakonec vmícháme nasekaný kopr, případně dochutíme solí a pepřem.

Podáváme ozdobené rozdrobenou Lučinou, nebo jako přílohu k masu..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden