Barevná sekaná

Tato verze klasické sekané je chuťově velmi nápaditá a neobvyklá

Suroviny

600 g směsi mletého hovězího a vepřového masa, 4 plátky toastového chleba, svazek hladkolisté petrželky, malý svazek pažitky, hrst mladých kopřivových listů, 1 lžíce čerstvé máty + další do omáčky, 200 g bílého jogurtu, 1 červená paprika, špetka mletého chilli, 2 vejce, 50 g zelených oliv bez pecek, 50 g černých oliv bez pecek, mořská sůl.

Postup

Také vás může zajímat ...

Troubu předehřejeme na 200 °C. Nasucho v ní opečeme červenou papriku. Pak stáhneme slupku a nakrájíme ji na kostičky. Smícháme s olivovým olejem a pažitkou. Chleba rozmixujeme spolu s petrželkou, kopřivami a mátou. V míse směs promícháme se 3 lžícemi jogurtu a necháme 5 minut odpočinout. Pak ji spojíme s masem, paprikovou směsí, vejcem, špetkou chilli a osolíme.

Pokud je směs moc suchá, naředíme ji dalším jogurtem. Troubu ztlumíme na 180 °C. Formu vyložíme pečicím papírem a naplníme půlkou směsi. Poklademe směsí oliv a na ně navršíme zbytek masa. Uhladíme a potřeme olejem.

Pečeme 60 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...