Moje sladké tajemství

Chřestová polévka s parmazánem a citrónem

Suroviny:


  • 2 – 3 svazky chřestu

  • 2 lžíce přepuštěného másla

  • nebo rostlinného oleje

  • 2 střední cibule nakrájené na drobno

  • 3 stroužky prolisovaného nadrobno

  • 1,5 l zeleninového vývaru

  • čerstvě pomletý pepř ¼ hrnku nastrouhaného parmazánu

  • šťáva z citrónu podle chuti

  • nasekané čerstvé bylinky (jako tymián, bazalka…)


Postup:

V hrnci na rozpáleném oleji nebo rozpuštěném másle lehce restujeme nakrájenou cibulku. Až nám cibulka změkne, přidáme česnek a očištěný chřest nakrájený na kousky. Promícháme, necháme rozvonět česnek a přidáme zeleninový vývar. Vaříme cca 20 min. Pár kousků chřestu vyjmeme a necháme si jej na ozdobu. Zbytek rozmixujeme dohladka, přidáme parmazán a dochutíme pepřem, citrónem a případně solí..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden