Můj čas na kafíčko

3 typy nevěry a podvádění

Každý člověk považuje za nevěru něco jiného, neboť podvádění není jen sex. Tak jako existuje sto důvodů, proč k nevěře dochází, existuje i více typů nevěr.

Zvažujete-li, jak na jeho nevěru reagovat, v zájmu co nejadekvátnější reakce proveďte důkladnou analýzu jeho pohnutek. Jsou totiž různé a mají i odlišnou míru znepokojivosti.

1) Fyzická touha

O této nevěře se mluví nejvíc a pro vztah bývá destruktivní. Překonat to, že vás zradil ten, jemuž jste věřila nejvíc, a obnovit důvěru je těžké, někdy i nemožné. Pokud vás chlap podvedl, znejistíte při každém pípnutí telefonu…

Než se dostanete do fáze, kdy jste ochotna přemýšlet, zda na vztahu ještě pracovat, projdete fází výčitek a obviňování. A toto stadium končí rozchodem.

2) Citová blízkost

Problém je, když partner naváže citové pouto s jinou ženou, svěřuje se jí a vídá se s ní mimo váš vztah. V tom je jeden z hlavních rozdílů mezi tím, když má chlap důvěrnici, třeba kamarádku z dětství či kolegyni z práce. Emocionální blízkost s jiným člověkem často vede k tělesné intimitě.

3) Digitální podvádění

Online svět dal vzniknout nevěře, jež má podobu intimity sdílené na sociálních sítích. Partner se tak ani nemusí hnout z domu, a přesto vás podvádí.

Píše lechtivé zprávy sexy kočce ze seznamky, provozuje sex přes zprávy s cizí ženou… Nevěru lze překonat a vztah obnovit, když o pokračování společného života stojíte oba a chcete na něm pracovat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden