Bramborový quiche s lososem

Suroviny na korpus:


  • 170 g bezlepkové mouky

  • 1 žloutek

  • 100 g másla

  • 4 lžíce vody

  • špetka soli


Náplň:

  • 500 g uvařených brambor ve slupce

  • 3 lžíce parmazánu

  • 250 ml smetany

  • 2 vejce

  • 2 lžíce kopru

  • 200 g filetů z lososa

  • sůl, pepř a olej


Postup:

Lososa nakrájíme na menší kousky.

Osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Mouku, máslo a žloutek zpracujeme v drobenku. Přidáme sůl a vodu. Vypracujeme těsto, které rozválíme na plát. Přeneseme ho do pečicí formy, okraje odřízneme, dno propícháme vidličkou.

Korpus dáme péct do trouby rozpálené na 200 °C na 15 minut. Brambory nakrájíme na plátky. Parmazán smícháme se smetanou, vejci a koprem. Směs osolíme a opepříme. Na upečený korpus vyskládáme brambory, kousky restovaného lososa a vše zalijeme smetanovou směsí.

Pečeme při 180 °C dalších 20 minut..

reklama
reklama

Komentáře