Moje šťastná hvězda

Buďte krásnější s čajem!

Levná kosmetika

To, že tělo stárne, nezměníte. Můžete to ale zpomalit. Kvůli mladšímu vzhledu není nutné utrácet tisíce. Stačí, když do domácí péče zařadíte čaj.

Nemusí jít pouze o zelený čaj, i když se o něm v této souvislosti mluví nejčastěji. Vynikající je také rooibos. Hodí se pro přímou aplikaci na pleť i na vlasy, kterým dodává nádherný lesk. Unaveným očím prospěje bylinný čaj s heřmánkem a své využití najde i obyčejný černý čaj.

Zklidní pleť

Trápí vás citlivá pleť, která se snadno podráždí, nebo vám na ní vyskáčou nehezké pupínky? Vyrobte si protizánětlivou zklidňující pleťovou vodu ze zeleného čaje: 1 lžičku kvalitního zeleného čaje přelijte 100 ml převařené vody (nikoli vroucí), nechte 5 minut louhovat a potom dejte vychladnout. Pleť si nejdřív vyčistěte tak, jak jste zvyklá, a následně ji ještě několikrát přetřete vatovým tamponkem namočeným ve vychladlé „čajové vodě“.

Maska rozzáří pokožku i vlasy

Unavenou a povadlou pleť rozzáří a zpevní také výživná maska s rooibosem (kterou klidně můžete použít i na vla sy, budou se vám potom krásně lesknout). Smíchejte 20 ml čaje rooibos se šťávou z poloviny citronu a naneste na obličej (a případně i krk a dekolt). Po 5 minutách smyjte vlažnou vodou. Podobným způsobem aplikujte také na vlasy.

Peeling dodá svěží vzhled

Jednou za čas osvěžte pokožku vynikajícím přírodním peelingem. K jeho výrobě potřebujete 1 polévkovou lžíci jemně mletých ovesných vloček, lžičku medu a 3 polévkové lžíce horkého odvaru zeleného čaje. Všechny ingredience důkladně promíchejte a krouživými pohyby jemně masírujete pokožku tváře (s výjimkou očních partií), dekoltu a krku. Potom vše smyjte vlažnou vodou. Budíte se ráno s oteklýma očima? Použijte vychlazené sáčky heřmánkového čaje. Ty si můžete uvařit už večer předtím a vylouhované je na noc vložit do ledničky. Ráno si je na 5 až 10 minut přiložte na víčka a relaxujte. Otoky a zarudnutí během chvilky zmizí. Z bylinkových čajů zkuste také mátu nebo i další druhy. Klidně trochu experimentujte – uvidíte, co vám dělá dobře.

Kondicionér proti lámání vlasů

Máte doma v dóze zelený nebo černý čaj, na který jste zapomněla, takže dávno ztratil aroma a chuť? Uvařte ho a nechte louhovat o něco déle. Až vychladne na příjemnou teplotu, použijte ho jako vlasový kondicionér. Buď si s ním opláchněte vlasy po umytí, nebo ho nalijte do menšího lavoru a vlasy v něm chvíli namáčejte. Budou se pak mnohem méně lámat a zbavíte se i nevzhledných třep.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden