Česnekové karbanátky

Suroviny na 4 porce:

5 stroužků česneku

1 vejce

100 ml studené vody

500 g mletého masa (půl na půl hovězí a vepřové)

1 cibule podle chuti

mletý kmín majoránka

petrželka, mletý černý pepř

sůl podle potřeby

strouhanka

olej na smažení

2 lžíce hladké mouky

Postup: 

1)      Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Pak přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek nebo lžičku sušeného česneku, petrželku nebo pažitku, sůl, cibuli, mouku a strouhanku podle potřeby. Hmotu dobře propracujeme.

2)      Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova. Smažené karbanátky podáváme s chlebem nebo bramborovou kaší, sypanou nakrájenou jarní cibulkou a s čerstvou zeleninou. Smažené karbanátky podáváme ihned, chutné jsou i druhý den.

reklama
reklama

Komentáře