Čorba se smetanou

Máte chuť na hustou a lahodnou králičí polévku? 

Suroviny na 4–6 porcí:

králičí maso.

1 lžíce octa

1 menší celer

8 bobkových listů

1 špetka černého pepře

10 kuliček nového koření

2 špetky soli

0,6 l smetany na vaření či šlehačky

2 kořeny petržele

1–2 lžíce polévkového koření

½ kg brambor

4–5 mrkví

1 lžíce polohrubé mouky

10 kuliček pepře

Postup:


  1. Do hrnce se studenou vodou ponoříme přední nohy a hrudí z králíka. Lze přidat i hlavu. Přisypeme oloupané nakrájené brambory, kořenovou zeleninu a koření, a vše uvaříme do měkka. Trochu zahustíme polohrubou moukou a přidáme smetanu. Po šlehačce bude polévka hustší a krémovější.

  2. Chvíli povaříme. Můžeme ji ještě dochutit solí, pepřem a polévkovým kořením, či zakápnout octem. Ale pozor, čorba se sráží. Octem lze pokapat polévku až na talíři.
    Čorbu podáváme jako přesnídávku s čerstvým pečivem.

reklama
reklama

Komentáře