Jehněčí šiškebab

Suroviny na 4 porce:

4 menší cibule

1 lžíce citronové šťávy

2 stroužky česneku

800 g jehněčí kýty

mletá pálivá paprika

40 g oleje

2 zelené papriky

pepř, sůl

4 rajčata

Postup:

Maso si nakrájíme na stejně velké kousky. Na marinádu si smícháme olej, citrónovou šťávu, sůl, rozmačkaný česnek, pepř a pálivou papriku. Vše dobře promícháme a do marinády vložíme maso. Necháme odstát v lednici asi 3 hodiny. Cibuli a rajčata si nakrájíme na osminky. Papriky nakrájíme na větší kousky. Maso vyndáme z marinády, necháme odkapat a střídavě se zeleninou napichujeme na špejle. Vše potřeme zbylou marinádou. Pečeme na roštu (grilu) asi 15–20 minut. Podáváme s různými druhy salátů.

reklama
reklama

Komentáře