Moje sladké tajemství

Léčivé poklady z naší kuchyně

V naší kuchyni nebo spíži je celá řada zdánlivě obyčejných surovin, které docela dobře fungují při domácí léčbě. Favoritem v naší domácí lékárničce by za každých okolností měla být Aloe Vera.

Nejúčinější látky se nacházejí v čerstvých plátcích nařezaných z této výjimečné rostlinky. Stačí z nich vymačkat šťávu a potřít postižené místo. Úleva se zcela jistě brzy dostaví.

Nebojme se hořčice

Pokud je naše spálenina opravdu pouze mírná, můžeme vyzkoušet i další babskou radu. Ta tvrdí, že velmi účinná je obyčejná hořčice. Postižené místo potřeme plnotučnou hořčicí a necháme zaschnout.

Obklad vždy pomůže

Rovněž lze vyzkoušet i lněné semínko. 1 a ½ lžíce semínka uvaříme v 0,5l vody a přecedíme. Ve vlažném nálevu pak namáčíme plátno a vyždímané přikládáme na postižené místo. Jakmile poleví bolestivost, potřeme kůži třezalkovým olejem.

shutterstock_414316468

Tvaroh nejen na pečení

Výborně nám také poslouží i obyčejný tvaroh. Když do 250 g kápneme 4 kapky kvalitního éterického levandulového oleje a rozmícháme, získáme skvělý chladivý obklad, který nám okamžitě uleví od nepříjemných pocitů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden