Letní salát s uzeným tuňákem

Suroviny na 4 porce: 

ledový salát nebo hlávkový salát

nakládaná kukuřice

4 rajčata nebo 8 cherry rajčátek

4 papriky bílé

8–12 ředkviček

2 řapíky celeru

2 feferonky

hrst lístků rukoly

2 červené cibule

menší celer

2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě

kvalitní olivový olej

sezamová semínka

pepř, bazalka, oregano, yzop

Postup: 

1. Připravíme velkou mísu na saláty a postupně přidáváme nakrájený ledový salát, papriky, rajčata, ředkvičky a cibuli. Dále najemno nakrájenou feferonku (včetně semínek). Poté tuňáka z konzervy.

2. Celer nakrájíme na hranolky nebo proužky a opražíme dokřupava na rozpáleném oleji. Přidáme do salátu – s co nejmenším množstvím oleje z pánve.

3. Nakonec přidáme lístky rukoly, ochutíme směsí koření a lžící panenského olivového oleje a posypeme sezamovými semínky.

reklama
reklama

Komentáře