Moje sladké tajemství

Líčení podle typologie ročních období

Rádi se líčíte, ale máte pocit, že ještě přesně nevíte, jaké barvy se k vám nejvíc hodí? Nebo přemýšlíte o změně barvy vlasů, ale bojíte se, abyste se trefili? Díky barevné typologii pleti už budete vědět, jak na to.

Jarní typy

působí něžně ženským dojmem. Mají světlou pleť s nazlátlým tónem, a často sezónní pihy. Barva očí je nejčastěji modrá, šedomodrá nebo šedozelená, výjimkou ale není ani oříškově hnědá. Vlasy bývají obvykle blond, plavé nebo světle hnědé.

Jarní typy by se měly líčit spíš decentně. Tvářenku si pořiďte v lososové nebo bronzové barvě, rty vyniknou díky růžové barvě nebo jen průhlednému lesku. Ke světlým očím se hodí stíny v pastelových ods t íne ch meruňkové, zelené a šedé barvy.

Oční linky volte šedé nebo světle hnědé, případně barevné. Černým se určitě vyhněte. Padnou vám šperky v barvě slonoviny nebo tyrkysu.

Letní typ

Je podobný jako jarní typ, ale studenější. Pleť je velmi světlá, někdy i olivová. Barva vlasů bývá ve všech možných odstínech od platinové až po tmavě hnědou a oči šedé, šedomodré, šedozelené nebo modrozelené, ale také tmavě modré, oříškové až tmavě hnědé.

Letní typy ovšem netrpí na pihy a lépe se opalují. Líčení volte podle konkrétní barvy pleti, od neutrální béžové až po růžovou. Odstín rtěnky by měl být decentní, ale můžete si dovolit také fialkovou. Stíny si dopřejte stříbřitě šedé, fialkové nebo jemně růžové, slušet vám ale budou i chladné kouřové odstíny.

Sluší vám stříbrné šperky a všechny s matným povrchem.

Podzimní typ

U tohoto typu má pleť béžový až zlatavý nádech a často trpí na pihy, většinou po celém těle..Tyto ženy se špatně opalují, slunce obvykle zbarví jejich pokožku do červena. Barva očí bývá sytá, ať už modrá, zelená nebo hnědá. Vlasy jsou plavé nebo hnědé, nejčastěji ale v odstínech zrzavé a vždy se zlatým nádechem.

Podzimní typ má tu výhodu, že se může nalíčit prakticky jakkoli, vypadá totiž skvěle při použití matnějších barev stejně jako těch sytějších. Šperky volte z přírodních materiálů, krásně na vás vynikne dřevo a polodrahokamy, kůže nebo rohovina.

Zimní typ

Pokud je barevný podtón vaší pleti namodralý, porcelánový nebo olivový, můžete patřit k zimnímu typu. Vlasy bývají obvykle tmavé, od hnědé až po černou s namodralými odlesky. U očí převládá šedá, šedomodrá a tmavohnědá až černá.

Zimní typ je jediný, kterému sluší výrazné a dramatické barvy stejně jako ostré kontury. Rty vyniknou díky jasně červené barvě, oční stíny by měly být ledově modré, zelené, šedé a fialové. Tento typ si může dovolit i černé linky. Šperky volte blýskavé, nápadné.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden