Maďarský Balaton špíz

Suroviny na 4 porce:

2 Balaton klobásy

4 červené cibule

4 červené kapie

12 stroužků česneku

3 brambory uvařené do poloměkka

3 stonky tymiánu

3 lžíce rostlinného oleje

mleté pikantní papriky

podle chuti sůl

pepř

4 jehly nebo špejle na napichování

Postup:

Česnek oloupeme, brambory povaříme a nakrájíme na 2cm kostky, kapii na větší plátky. Vše pokapeme olivovým olejem, posypeme lístky tymiánu, zabalíme do alobalu a pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Pak změklé ingredience vysypeme na pánev a restujeme bez tuku do zlatohněda. Klobásu nakrájíme na silnější kolečka. V rostlinném oleji rozmícháme pikantní papriku, sůl, pepř a všechny ingredience včetně klobásy ve vzniklé marinádě důkladně promícháme. Na jehlu střídavě napichujeme kousky zeleniny, brambory a kolečka Balaton klobásy, a pečeme na horkém grilu nebo na pánvi asi 1–2 minuty z každé strany. Podáváme s listovým salátem.

reklama
reklama