Můj čas na kafíčko

Nepřehlížejte varovné signály

Jste už déle sama a vyšla jste si na první schůzku. Na jaké projevy si dát pozor?

Přišel na schůzku upravený, zdálo se, že voněl, působil i docela oduševněle. Jenže pak to přišlo. Při placení se zeptal, jestli to vezmete na sebe, nebo má platit on...

Hned v počátku vašich schůzek s novým mužem vám ve vaší hlavě mohou zablikat varovná světýlka.

Mluví jen o sobě

Ony kontrolky vás upozorní na to, že muž naproti vám nebude ideálním partnerem pro život, protože vám na něm něco nesedí. Nepřehlížejte to! K jasným varovným signálům patří například to, že váš potenciální protějšek mluví celé vaše první setkání stále jen o sobě.

Vyhýbá se hlubším tématům, chová se až přezíravě k obsluze v restauraci nebo se vůbec nezajímá o vás. Pokud zapomíná na to, co jste si dohodli nebo o čem jste mluvili, něco to vypovídá jak o něm, tak nejspíš i o vaší případné společné budoucnosti.

Že vám tento svůj rys zpočátku zatajil?

Příliš se hrne do vztahu

To, že o vás hned zpočátku projevuje velký zájem, vás možná okouzluje. Záleží ale na míře projevů pozornosti i jeho motivaci. Buďte v pozoru, když na druhé schůzce začne tokat a říkat: „Miluji tě!“

Když vám na třetí schůzce řekne, že bez vás nemůže žít, vemte nohy na ramena. Za tak rychlým vyznáním se často skrývá zoufalost a manipulace.

Žárlí jako Othello

Pokud si hned záhy začne dělat nároky na veškerý váš čas, začne žárlit na vaše letité přátele, rodinu a na vaše koníčky, buďte na pozoru.

Jde o vnitřně nejistého chlapa, který se bude snažit vás kontrolovat, protože nesnese mít samostatnou partnerku. Má totiž nízké sebevědomí a strach, že pokud vás nebude mít pod kontrolou, tak ho opustíte. A je připraven vám udělat ze života peklo.

Jeho ex byly dost šílené

Vykládá vám historky o děsném chování, podvádění a manipulaci jeho bývalek. A že se, chudák, už tolikrát spletl, ale s vámi to bude určitě jiné. Pozor!

Do téhle pasti padají hlavně ženy, které rády pečují a zachraňují. Pravděpodobnost, že nakonec budete ta pravá, je malá. Spíš o vás bude posléze mluvit jako o další psychopatce, nevěrnici či manipulátorce.

Vzteká se jak dítě

V začátcích nemusí jít ani o vztek namířený přímo na vás, ale třeba na číšníka či řidiče v autě před vámi.

Muž, který ječí, protože ho na dálnici někdo předjel, neumí regulovat své emoce a není dost zralý na to, aby byl schopen převzít zodpovědnost za své chování v běžném životě. Pokud z něj v takových chvílích máte strach, je to signál, abyste hledala jinde.

Tlačí na vás také fyzicky

Působí to nevinně, ale vy i tak cítíte jistý odpor. Dotyky by měly být příjemné. Odtahujete se, když se vám urputně snaží při chůzi dát ruku kolem pasu? A když se posunete, zkusí to znovu?

Těžko pak věřit, že takový chlap nebude překračovat  různé meze a bude respektovat vaše hranice. Vážně chcete být ve vztahu, v němž vaše NE nic neznamená?

Nevnímá vás

Po několika schůzkách je namístě zamyslet se, jak jste pro muže důležitá i se vším, co k vašemu světu patří. Jestli se zajímá o vaše děti, zájmy, pocity... Pokud nevíte, jde o varovný signál.

Buď jste s někým, kdo je zaměřený jen na sebe, nebo spolu nekomunikujete dobře. Zkuste se ho zeptat, jestli ví, co a proč je pro vás v životě důležité. Uvidíte, jestli se o vás bude chtít tyto věci dozvědět.

Zesměšňuje vás

Nad tím, co vás zraňuje, nelze jen mávnout rukou. Zasloužíte si, aby vás partner měl rád takovou, jaká jste.

Nepotřebujete mít v životě někoho, kdo si dohání své narušené sebevědomí tak, že rád lidi pošťuchuje, sráží, dělá nemístné fórky a pak říká, že to byla jen legrace. Přitom sám nesnese, když si někdo dělá legraci z něho.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden