Paštika z husích jater

Suroviny na 6–8 porcí:

250 g husích jater

300 g vepřového masa

1 cibule

40 g slaniny

1 větší hřib

2 žloutky

směs čerstvě drceného koření

(pepř, nové koření, muškátový oříšek, tymián, majoránka)

150 ml drůbežího vývaru

střik brandy nebo koňaku

Na podávání: 

brusinky, pečivo

Postup:

Slaninou vytřeme formu nebo formičky, ve kterých budeme paštiku péct. Slaninu, cibuli a hřib nakrájíme na kostičky. Slaninu vypečeme, přidáme půl množství cibule, hřib a dobře orestujeme. Tuto směs necháme zchladnout. Očištěná játra i maso nakrájíme na hrubší kusy a dvakrát umeleme na masovém mlýnku nebo rozsekáme v kuchyňském kutru najemno i se zbylou cibulí.

K masové směsi přidáme směs se slaninou, žloutky, koření, naředíme vývarem, dochutíme brandy a dobře promícháme v hladkou fáš. Formu nebo jedno-porcové formičky naplníme paštikovou fáší, zakryjeme alobalem, dobře utěsníme a dáme péct do trouby ve vodní lázni na 1-1,5 hodiny. Pak necháme zchladnout, vyklopíme, krájíme a podáváme..

reklama
reklama

Komentáře