Můj čas na kafíčko

Peeling pro vaše vlasy

Už jste zkoušela detox na vlasy? Pokud ne, určitě zkuste peeling. Pokožka hlavy si zaslouží být krásná a vyživená. Z procedury si udělejte pravidelný rituál, ke kterému se budete ráda vracet. Vlasům dodá ztracený objem, vitalitu i lesk, a vy si pak nebudete muset mýt vlasy každý den.

Vlasový peeling se hodí pro všechny, co mají zdravou pokožku hlavy. Mohou je používat třeba ty z vás, které mají problém s mastícími se vlasy, když vás trápí lupy či máte vlasy unavené a bez života. Procedura je rovněž vhodná, pokud vás svědí pokožka hlavy.

Odstraní lupy, mastnotu a prach

Jemný peeling zbaví hlavu nejen prachu, nečistot, ale také mastnoty. Důkladně totiž prokrví kůži, odstraní zbytky stylingových produktů a odumřelé buňky včetně lupů. To vše umožní vaší pokožce lépe dýchat a porostou vám tak zdravější vlasy, které se nebudou mastit. Díky peelingu získávají vlasy na objemu, dynamice a lesku. Navíc pak mnohem lépe reagují na další péči, jako jsou masky, šampony atd. Peelingu se nemusíte být ani v případě, že si barvíte vlasy. Většina produktů je totiž určená na všechny typy vlasů a některé hydratační složky podpoří i sytost barvy. Jediné, čemu byste se měla vyhýbat velkým obloukem, je použití peelingu v den barvení a několik dní hned poté.

Jak ho používat?

Peeling nanášejte jednou či dvakrát týdně. U většiny přípravků je vhodné peeling použít před nanesením šamponu, proto do vlhkých vlasů jako první přidejte dávku peelingu. Poté pokožku hlavy masírujte několik minut a promněte vlasy až ke konečkům. Peeling nezapomeňte dobře vymýt a nakonec použijte šampon s kondicionérem. Ovšem u různých přípravků se postup může malinko lišit, takže se raději držte pokynů na zadní straně obalu. Během masáže se vyplaví veškeré nečistoty a získáte tím čistou, prokrvenou pokožku, která je ideální pro růst zdravých a krásných vlasů. V případě, že se vám dělají lupy, volte speciální peelingové produkty, které drobné šupinky kůže pomohou odstranit. Najdete je v prodejnách s kosmetikou i v lékárnách.

Domácí peeling

Peelingový produkt dnes už zakoupíte v podstatě kdekoli. Můžete si jej však připravit i doma. Jen se raději vyhněte variantě s cukrem, protože ten se s kosmetickými produkty na vlasy rychleji rozpustí, vlasy slepí a více zatíží. Jednou z možností je rostlinný olej s jemnou solí. Nebo zkuste smíchat polévkovou lžíci jedlé sody s lžící soli a třemi polévkovými lžícemi kondicionéru. Po masáži produkt hlavně dobře vymyjte a máte splněno. Vaše vlasy to určitě ocení.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden