Polévka Minestrone

Suroviny:


  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1 pokrájená cibule a stroužek česneku

  • 2 pokrájené stonky celeru

  • 1 pokrájená mrkev a cuketa a porek

  • 400 g konzervovaných rajčat

  • 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru

  • ½ pokrájené malé hlávky zelí

  • 1 bobkový list

  • 100 g konzervovaných fazolí

  • 8 malých kapustiček

  • 1 lžíce nasekané petrželky

  • sůl a pepř


Postup: Na oleji osmažíme cibuli, česnek, celer, pórek a mrkev. Přidáme rajčata, vývar, cuketu, zelí, bobkový list a kapustičky. Přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Ke konci přidáme fazole, sůl a pepř. Dobře promícháme a vaříme dalších 8 minut. Před podáváním přidáme petrželku.

reklama
reklama

Komentáře