Můj čas na kafíčko

Proč chlapi „umírají na rýmičku“?

Když muže přepadne viróza, musíte kolem něj skákat, jako kdyby byl na smrtelném loži. A když ochoříte vy? Chlap si toho často ani nevšimne! Jak je to možné?

Tohle téma je mezi námi ženami stejně věčné jako hovory o dětech, milencích a porodech. Jakmile se sejde skupinka žen a přijde řeč na choroby jejich mužů, okamžitě zazní historky o chlapech, kteří umírají na každou rýmu, anebo naopak!

K doktorovi nepůjdou za žádnou cenu. Muž, který by si při nachlazení v klidu uvařil čaj, nasadil Paralen, a kdyby to za tři dny nezabralo, šel k lékaři, je mimořádný úkaz! Muži se totiž dělí na dvě skupiny:

Pan Rýmička

Výhra to vážně není. Což pochopíte ve chvíli, kdy vám hlásí, kolik kapesníků už posmrkal a jak zchvácený už je kvůli teplotě kolem sedmatřiceti stupňů. A že se těší, až mu uvaříte čajíček, protože zdrobněliny k mužské rýmičce zkrátka patří.

Zajímavé je, že obě skupiny mužů se můžou během života promíchat. Chlap Hrdina se během jediného těžkého záchvatu kýchání může změnit v chlapa umírajícího na rýmu. Zvláštní je, že muž s běžnou virózou dokáže zastavit chod celé rodiny. Zatímco toho, že to žena od něj chytla, si ani nevšimne…

Pan Hrdina

Tenhle typ do ordinace nevkročí. Nikdy! On přece nebude sedět v plné čekárně a doktor stejně ani nepozná, co mu je. A pokud pozná, stejně ho odbude volně prodejnými léky nebo se mu vysměje, že tam chodí s hloupostmi.

Nechození k lékaři je jasným příznakem toho, že je pořádný chlap, protože nemoc přece stačí ignorovat, a ona přejde sama! Jenže když měsíc přechází kašel, který vyústí v zápal plic, už to taková legrace není. Jestli máte doma chlapa Hrdinu, nemyslete si, že mít toho, kdo každé kýchnutí přirovnává ke zlomené noze, je nějaká výhra!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden