Můj čas na kafíčko

Toužíte mít nadýchané vlasy?

Důležitou úlohu v úpravě vlasů hraje správný postup při fénování a česání po jejich umytí.  Máte zdravé a husté vlasy, nebo mají sklon se lámat a jsou přesušené? Poradíme vám, jak docílit krásně bohatého objemu vašich vlasů.

Základním a často opomíjeným pravidlem ještě předtím, než začnete upravovat svůj účes, je vybrat správný hřeben, který by neměl být z tvrdého materiálu. Můžete totiž poškodit strukturu vlasů, dokonce je potrhat, což rozhodně nesvědčí pokožce hlavy. Obecně se k rozčesávání hodí spíše kartáč. Ideální je ten s kančími štětinami, který je jemný a vlasy nijak nepoškozuje. Navíc kančí štětiny vlasy neelektrizují, a ty jsou dokonce jsou po kartáčování hebčí a lesklejší.

Nepodceňujte výběr správného hřebenu

Na jemné a rovné vlasy se hodí jemnější a měkčí štětiny, na husté naopak hřeben s širším rozestupem zubů. Kudrnaté vlasy byste správně za sucha neměla vůbec česat. Až když to nepůjde jinak, použijte alespoň hřeben s širokými mezerami. Ten vám bude stačit v případě, že máte krátké vlasy. Za mokra pak bude perfektní hřeben s pružnými a měkčími hroty, které vlasy rozčesávají šetrně, takže případné uzlíky si nepřetrháte. Platí však, že vlasy byste měla vždy rozčesávat od konečků postupně až k hlavě. Jemně bez velkého tahání. Pro lepší rozčesávání používejte po šamponu kondicionér či masku. Po prosušení ručníkem vám pomůže výživný olej nebo bezoplachový kondicionér, který se nanáší do délek.

Skvělé triky kadeřníků

Perfektně vyfoukaného účesu docílíte jen po umytí vlasů. Důležité je nešetřit kondicionérem, který nechte pět minut působit. Pak ho důkladně smyjte a usušte vlasy ručníkem z mikrovlákna, který je mnohem šetrnější než ten klasický. Následuje první fénování.

Jak je správně fénovat?

Vlasy lehce prosušte fénem, hlavně u hlavy,  a do délek použijte přípravek na ochranu před teplem. Nikdy je ale nefénujte v předklonu, nýbrž proti směru růstu. Vaše vlasy budou vypadat o poznání lépe, když je po umytí vyfoukáte přes kulatý kartáč. Díky tomu získají na objemu a budou vypadat krásně hladké. Občas ale není příliš pohodlné, když máte v jedné ruce kartáč a v druhé fén, proto jsou na trhu úžasné foukací kartáče nazývané kulmofény, u nichž můžete nastavit teplotu a sílu foukání, takže se vlasy tolik neničí. A o to přece jde.

Když chcete mít bohatý objem

Chcete-li dosáhnout nadýchaného objemu vlasů nebo potřebujete vyčesat drdol, bude se vám hodit tupírovací hřeben. Je hodně úzký a nejúčinnější je v kombinaci s kančími štětinami, které jsou k vlasům šetrné. Tupíruje se pomalejšími pohyby směrem od konečků ke kořínkům, žádné rychlé škubání. Tenhle typ hřebenu se tedy dokonale hodí na uhlazení, když se snažíte o hladký culík či drdol.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden