Vaječná tlačenka

Příprava: 30 minut, Náročnost: 3, Cena:  78 Kč

Vaječná tlačenka je vynikajícím pohoštěním pro nejrůznější akce a večírky. Můžete si její chuť volně obměňovat, takže z jednoho receptu může vyjít nebývalé množství chutí: pikantní, jemnější či vegetariánská.

Suroviny:


  • 5 vajec uvařených na tvrdo

  • 200 g měkkého salámu

  • 2 kyselé okurky

  • 1 cibule

  • 1 sklenička sterilovaná pikantní zeleniny i s nálevem

  • 200 g majonézy

  • 1 želatina na vaječnou tlačenku


Postup:

  1. Slijeme nálev ze sterilované zeleniny a dáme stranou. Veškerou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, opepříme a přidáme majonézu (majolku).

  2. Želatinu připravíme dle návodu – použijeme nálev ze sterilované zeleniny a necháme vychladnout, přilijeme k ostatním surovinám a zamícháme.

  3. Dáme do srnčího hřbetu, do kterého jsme si předem dáli potravinářskou fólii a necháme minimálně 3 hodiny tuhnout v ledničce. Lépe však do druhého dne. Podáváme nakrájené na plátky jako svačinku s bílým pečivem..

reklama
reklama

Komentáře