Vepřová panenka na zázvoru

Suroviny pro 4 osoby:

1–2 vepřové panenky (cca 500 g)

Na marinádu:

40 ml sojové omáčky

1 lžíce rýžového octa

2 lžíce sezamového oleje

2–3 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru

½ lžičky drceného chilli

1 lžíce cukru

jarní cibulka k podávání

Postup:

Smíchejte všechny přísady na marinádu – sůl už nepřidávejte, sojová omáčka je dost slaná. Celou panenku vložte do směsi marinovat nejméně na dvě hodiny nebo přes noc. Půl hodiny před grilováním vyndejte z lednic. Rozpálený rošt grilu potřete olejem a grilujte ze všech stran přibližně 5 minut. Hotové sejměte z grilu, zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočívat mimo zdroj tepla. Nakrájejte na plátky a podávejte se zeleninovým salátem.

reklama
reklama