Zelený chřest zapečený v listovém těstě

Suroviny na 4 porce:

20 ks zeleného chřestu

1 balíček listového těsta

olej na vymazání

1 rajče nebo

4 cherry rajčata

2 přírodní sýry cottage

8 vajec

2 lžíce dijonské hořčice

pepř, nasekané bylinky (petrželka, pažitka)

50–60 g strouhaného parmazánu

Postup:

Jarní chřest netřeba loupat, jen jej předem svážeme, aby se nezlomil. Pět minut jej povaříme ve slané vodě. Z vyváleného listového těsta nakrájíme čtverce. Poklademe plátky rajčat a vařeným chřestem, posypeme strouhaným parmazánem. V misce rozšleháme celá vejce s lžící pikantní hořčice a opepříme čerstvě mletým pepřem. Nesolíme. Přidáme nasekané bylinky a sýr cottage, zamícháme a vše naneseme na těsto s chřestem a plátky rajčat. Zavineme, dáme do vymazané formy a dáme do trouby na čtvrt hodiny zapéct při teplotě na 180 °C. Vyndáme, až těsto zezlátne. Podáváme se sklenkou bílého vína.  .

reklama
reklama

Komentáře