Dýňové rizoto

Je libo máslová, muškátová, žaludová, špagetová či Hokkaido? Sezóna dýní, je právě v plném proudu. Tak neváhejte a vyzkoušejte naše nejlepší dýňové rizoto.

Suroviny na 4 porce:

1 střední dýně hokkaidó

400 ml zeleninového vývaru

Také vás může zajímat ...

200 ml rýže arborio

2 polévkové lžíce másla

1 najemno nakrájená cibule

olivový olej

nastrouhaný parmezán

Postup:

Dýni dobře očistíme kartáčkem a nakrájíme na stejně velké kostičky nebo plátky.V silnější vyšší pánvi rozehřejeme máslo a doměkka na něm osmažíme cibuli i kousky dýně. Jakmile je cibule i dýně měkká, rovnoměrně posypeme rýží, promícháme a zalijeme asi sběračkou teplého vývaru. Rýži je nutné občas míchat, aby se nepřichytila.

Poté, co se odpaří všechen vývar, přilijeme další sběračku a tento postup opakujeme, dokud není rýže uvařená „na skus“ a zároveň nemá krémovou konzistenci.

Servírujeme zakapané olivovým olejem a posypané parmezánem.

Extra tip:

Pro dokonalé „dýňové“ doladění chuti použijte místo olivového oleje olej z dýňových semínek.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...