Moje sladké tajemství

Jahodová s vanilkou

Suroviny:  1 kg jahod  1 vanilkový lusk  1 gelfix 2:1  500 – 700 g krupicového cukru  3 kyseliny citronové

Postup: Jahody odstopkujeme, pokrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Vanilkový lusk rozřízneme, vyškrábneme vnitřek nožem a přidáme k jahodám.

Promícháme a necháme 15 minut stát. Gelfix smícháme se dvěma lžícemi cukru a rovněž vmícháme do jahod. Poté minutku povaříme, přidáme zbytek cukru (podle chuti) a kyselinu, vaříme 10 minut. Zavařeninou naplníme sklenice, otočíme dnem vzhůru a necháme 5 minut stát.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden