Jehněcí kotletky na zelenině podle Alice Bendové

Suroviny:  jehněčí kotletky  2 – 3 mrkve  1 cuketa  několik jarních cibulek  5 brambor  2– 3 rajčata  nakládanou cizrnu  zelenou petrželku  olivový olej  100 ml zeleninového vývaru  římský kmín, kurkumu, sůl  kousek másla  koriandr na posypání

Postup:  Mrkev a cuketu nakrájíme na kostičky, česnek a jarní cibulky na kolečka. Brambory neloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Z rajských jablek odstraníme slupky (ponoříme je na pár minut do horké vody), vyndáme jadřince a pokrájíme.

Také vás může zajímat ...

 Vše smícháme v pekáčku s nescezenou cizrnou, osolíme, posypeme římským kmínem, kurkumou a nakrájenou petrželkou, pokapeme olivovým olejem a zalijeme troškou zeleninového vývaru.

Zakryjeme alobalem, dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Jehněčí kotletky osolíme a krátce opečeme v pánvi na oleji. Kotletky položíme na zeleninu v pekáčku, na každou dáme kousek másla a dále pečeme nezakryté při 220 °C asi 7 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...