Jehněčí pečeně s kuskusem

Jeden z důležitých prvků moderní a zdravé kuchyně je využívání sezonních produktů při vaření. A jehněčí k této sezoně rozhodně patří.

Ingredience

800 g jehněčí maso (hřbet), 3 stroužky česneku (propasírovaný), 2 stroužky česneku, 1 lžička černého pepře, 2 snítky rozmarýnu a 1 lžička sušeného rozmarýnu, 500 ml vody, 1 kus masoxu, 50 g čerstvých bylinek (koriandr, máta, petržel nať), 200 g kuskusu, 1 lžíce vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 1 kus zeleninového bujonu, 1 lžíce másla, 1 lžička soli

Postup

Jehněčí hřbet nařežeme na povrchu do mřížky. Vetřeme sůl, pasírovaný česnek, pepř a rozmarýn. Zakryjeme alobalem a necháme dvě hodiny odležet v lednici. Rozehřejeme pánev, přilijeme olej. Marinované maso vložíme do pánve a opékáme 3 minuty z každé strany. Přidáme máslo, stroužky česneku a snítky rozmarýnu.

Maso vložíme do připravené nádoby, zalijeme marinádou z pánve a dáme péct do trouby na 170 °C na 12 minut. Během pečení maso poléváme výpekem. Po upečení vypneme troubu a necháme maso dojít dalších 15minut. Převaříme vodu se zeleninovým bujonem. Po provaření zalijeme kuskus a necháme 8 minut odstát.

Hotový kuskus načechráme vidličkou, osolíme, pokapeme zálivkou z oleje, vinného octa a bylinek.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...